Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkmak

Dehşetli bir tablo ile karşı karşıyayız. İran Esed katilinin arkasında duruyordu, şimdi aynı İran ve Esed; Rusya’yı ve Çin’i bölgeye taşıma çabasında. Bizden birileri de sanki Mehdi’yi...

Dehşetli bir tablo ile karşı karşıyayız. İran Esed katilinin arkasında duruyordu, şimdi aynı İran ve Esed; Rusya’yı ve Çin’i bölgeye taşıma çabasında. Bizden birileri de sanki Mehdi’yi kıyamete zorlamaya çalışıyor.

Ruslar bir yandan Bayırbucak Türkmenlerine bomba yağdırıyor, öte yandan PYD’ye silah vererek destek oluyor. Türkiye’yi DAEŞ’e destek vermek, DAEŞ ile petrol ticareti yapmakla suçluyor. DAEŞ ile petrol ticareti yapan kendileri. DAEŞ Esed’e, Esed Ruslara veriyor. Al gülüm ver gülüm. Ham petrol verip, mamul petrol alıyorlar..

Türkiye, Musul ve Kerkük’ten Barzani üzerinden eskiden beri ham petrol alıp, bölgeye mamul petrol veriyor.. Esed ve Rusya yaparsa meşru, Türkiye garantörü olduğu, kardeş halkların yaşadığı bir coğrafyada ticari faaliyette bulunursa yasak, suç. Yok böyle bir şey. Aramızda zaten petrol borusu var, anlaşma var.. Kürt bölgesinin mamul petrolünü karşılamak suç mu. Bırakalım ne yaparlarsa yapsınlar mı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar