Dağ başını duman almış!

Dumanlı’nın seçim öncesi, Diyarbakır’da HDP’li belediye başkanı ile bir araya gelmesinin yankıları devam ediyor.. Bu ikilinin görüşmesi iktidara karşı Pensilvanya ile Kandil arasında bir diyalog ve...

Dumanlı’nın seçim öncesi, Diyarbakır’da HDP’li belediye başkanı ile bir araya gelmesinin yankıları devam ediyor.. Bu ikilinin görüşmesi iktidara karşı Pensilvanya ile Kandil arasında bir diyalog ve işbirliği arayışının ürünü olarak görülüyor.. İkili ne görüştüler, mutabık kaldıkları konular neler, taraflar arasında bir belge, bilgi, mektup değişimi oldu mu ve bu diyalog sürdürülecek mi bilmiyoruz..

Paralel medyanın daha düne kadar Kandil’le ilgili yaptığı yayınların ardından böyle bir yakınlaşma oldukça dikkat çekici.. Bunu sadece iktidar karşıtlığı ile açıklamak da çok mümkün gözükmüyor. Daha derin ve kapsamlı bir işbirliği ihtimali üzerinde durmak gerek ve bu diyaloğu sağlayan uluslararası bir akım aktörlerin de süreçte devrede olması mümkün.

Geçen gün, M.Özer’den bir mesaj aldım. M. Özer, AFP’nin muhabiri idi. Cemaat tarafından servis edilen, Taraf’ın bir haberi ile kendini bir anda cezaevinde buldu.. Cemaat medyası dün olanları unutmuş gözüküyor. Kendileri dün, aralarında gazetecilerin de olduğu “makul şüpheli”leri sanık sandalyesine otururken, “yazılmadık kitaplar”ın yazarlarını içeri atarken basın hürriyetinden sözetmiyorlardı. ŞIK değildi herhal bu olay. Mustafa Kaplan’ı içeri atarken de. Kimse o günlerde bir gazetecinin evinde ele geçen bombanın oraya kimler tarafından nasıl konduğunu sorgulamadı.. Gerçekler ortaya çıkınca da özür dileyen olmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar