Çık şimdi işin içinden çıkabilirsen

HDP ne yapıyor? Bilerek mi, bilmeden mi oluyor bunlar.. Hele şu son muhtar cinayeti neyin nesi.. BDP’den birileri baraj altında kalmak için ne lazımsa yapıyor sanki.. Kandil’de cinsel özgürlük mesajı ya...

HDP ne yapıyor? Bilerek mi, bilmeden mi oluyor bunlar.. Hele şu son muhtar cinayeti neyin nesi.. BDP’den birileri baraj altında kalmak için ne lazımsa yapıyor sanki.. Kandil’de cinsel özgürlük mesajı ya da  Soykırımaçıklaması gibi.. Her iki açıklamada da zamanlama muhteşem. Türkiye partisi böyle mi olacaklar! Barajı böyle mi geçeceklerini sanıyorlar ya da barajın altında kalmak için mi böyle yapıyorlar, anlaşılmıyor..

1 Mayıs’la Hac kıyaslanır mı? Biri bir din, biri bir ideoloji, siyasi bir tutum.. Birileri için 1 Mayıs ibadetmiş.. Taksim alanı da mabed oluyor o zaman. Yaptıkları iş de ibadet olduğuna göre, ibadet, abd, aynı kökten geliyor. Yani  Taksim’e çıkıp kulluk görevlerini yerine getiriyorlar.. Böylece abid: ibadet eden oluyorlar..

Aslında cemevlerinin ibadethane olduğunu söyleyenlere de aynı şeyi söylemek mümkün.

Peki siz kimin kulusunuz. Ya da “abd” olduğunuza göre ilahınız kim.. Daha doğrusu Mabudunuz kim? Bu ibadet, abd, mabud, mabed, abid ne anlama geliyor bilen var mı bunlardan. Cemevlerinin ibadethane olduğunu söyleyenler için de aynı soruları sormak mümkün. Hem “kul”luğu, “abd” olmayı, “abid” olmayı reddedeceksiniz hem de ibadethaneden söz edeceksiniz. Şaka yapıyor olmalısınız, güldürmeyin insanı.. CHP’liler, kendilerini anlatırken, “bir ulusu kul olmaktan kurtarıp onları yurttaş yaptıklarını” söylüyor, bununla övünüyorlardı hani..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar