Bundan sonrasını CHP, MHP ve HDP düşünsün!

Bugün yeni bir gün. 45 günlük süre doldu. CHP ve MHP görevini yapmadı. Görev Beştepe’de. Meclis feshediliyor ve ülke seçime gidiyor.. Tabii yeni meclis göreve başlayana kadar yine görevine devam edecek ama artık...

Bugün yeni bir gün. 45 günlük süre doldu. CHP ve MHP görevini yapmadı. Görev Beştepe’de. Meclis feshediliyor ve ülke seçime gidiyor.. Tabii yeni meclis göreve başlayana kadar yine görevine devam edecek ama artık sadece olağanüstü şartlarda toplanacak.

Cumhurbaşkanı TBMM Başkanını kabul edecek, istişare edecekler ve yeni süreç başlayacak. Eşzamanlı olarak seçim hükümeti kurma konusunda bir görevlendirme yapılacak, hükümet programı ve güvenoylamasına gerek olmadan kurulacak yeni hükümet tarafından ülke seçime götürülecek. 1 Kasım’da da seçim var. Hükümet kurulduktan sonra seçim süreci konusunda yetki YSK’ya geçecek.

Siyasi belirsizlik bugün büyük ölçüde sona erecek. Burada merak edilen, başbakanın kim olacağı, kabinenin kimlerden ve nasıl oluşacağı. Hükümetin teşkili konusunda atanacak başbakanın siyasi parti liderleri ile bir konuşma yapıp yapmayacağı ile ilgili; ki o da görevlendirmeden hemen sonra belli olur.

İlk kez yaşanacak böyle bir durumda uygulama aynı zaman da bir teamül de oluşturacak.

Tabii bu arada seçim yardımı konusu gündeme gelecek, siyasi partilere yardım aynı şekilde, seçim güvenliği konusu konuşulmaya devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar