Bazı şeyleri yeniden düşünmek..

Köprünün altından çok sular aktı. Ümmet, imamesi kopmuş tespih taneleri gibi, darmadağın.. Toplumun din ve tarih algısı altüst oldu.. Bundan sonra ne olacağını kestirmek pek kolay değil. Her şey...

Köprünün altından çok sular aktı. Ümmet, imamesi kopmuş tespih taneleri gibi, darmadağın.. Toplumun din ve tarih algısı altüst oldu.. Bundan sonra ne olacağını kestirmek pek kolay değil. Her şey mümkün.

Gençler “laf dinlemez”, yaşlılar ezberlerini bozmak istemez. Kadınlar eski köye yeni adet getirme derdinde, erkekler dediğim dedik..

Bir yanı ile de iyi oluyor. Bütün taşlar yerinden oynuyor. Bulanmadan durulmayacaktı. Bir yere varacak bu işin, gidişi olduğu gibi bir de dönüşü olacak.. Zaten bu iş böyle devam etmeyecekti. Sonuçta akacak kan damarda durmaz. İnceldiği yerden kopacaksa kopacak.

Kimse hakkına razı olmak istemiyor.. Bir yanda Tanrıyı kıyamete zorlayanlar, öte yanda Tanrılarının gücüne güçlerini, aklına akıllarını, parasına paralarını, silahlarına silahlarını ekleyerek Tanrılarını iktidara zorlayanlar ya da din büyüklerini İlah ve Rab edinenler. Bir yanda da inkarcı bir topluluk ya da seküler kutsalları olan kalabalıklar.. Dine karşı bir din gibi Laikliği savunanlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar