Bayram

Bizi bayramımıza ulaştıran Allah’a hamdolsun. Bu vesile ile içinde kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir gecenizi de tebrik ediyorum..  Şimdi tebessüm edin ve şöyle deyin: Rabbım ben Sen’den...

Bizi bayramımıza ulaştıran Allah’a hamdolsun. Bu vesile ile içinde kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir gecenizi de tebrik ediyorum.. 

Şimdi tebessüm edin ve şöyle deyin: Rabbım ben Sen’den razıyım, yeter ki Sen benden razı ol.. Bizi sabreden, şükreden ve direnenlerden bulacaksın..

Gam-keder yok. Her şeyi gören, duyan, bilen, kadir-i mutlak, hüküm sahibi bir Allah var..

Allah gönlünüze ferahlık, sözünüze etki, anlayışınıza kuvvet versin..

Allah bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir.. O servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevirendir..

Hayır da, şer de Allah’ın iradesi içindedir. Biz O’nun rızasına talibiz.. O’nun bilgisi ve iradesi dışında hiçbir kişi ya da alan yoktur. O’nun için güç olan bir şey de yoktur. O, “ol” der ve o şey olur.

Kuyudaki Yusuf’u Mısır’a sultan eden Allah bizi yeryüzünün varisi kılmak istiyor.. Yeryüzünü bize mescid kılmak istiyor, bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istiyor. 

Ama Allah cahil, zalim, kafir ve fasıklara yardım etmeyecek.

Ve O Allah biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmedikçe de bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek..

Kader, rızık, ecel değişecek mi? O aman telaşınız ne? İmtihansa derdiniz, ki o bizim yaratılış gayemizdir, o zaman üzerinize düşeni yapın.. Sonuç ne olursa olsun, siz üzerinize düşeni yaptı iseniz cennete gidecek, rızaya ulaşacaksınız, sonuç ne olursa olsun, üzerinize düşeni yapmamışsanız vay halinize.. Dünya yıkılsa, siz gemiye binenlerdenseniz ne gam. Dünya kurtulsa, siz kaybedenlerdenseniz vay halinize.. 

Niye olayları bu şekilde görmekten yana değiliz..

“Şöyle olmasaydı böyle olurdu demek Şeytandandır.” Şu şöyle yapmasaydı, bu böyle olmazdı ya da olurdu demek de aynı şey.. Allah iradesini gerçekleştirmek için kimsenin yardımına muhtaç değil. Engellemeye çalışması da işe yaramaz. Allah dilerse bukağılı Şeytanları, kafirleri dinine hizmetkar kılar.. Allah’ın hazineleri de kimsenin elinde değil. Ve kimse gaybı kendi aklı ile bilme melekesine sahip değildir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar