Bahçeli,Akşener derken

MHP’de kongre yapılmayacak. Her şey sil baştan. Bahçeli şimdi Akşener’i partiden uzaklaştırmak için düğmeye basıyor.. Akşener bu durumda kendi yol haritasını çizecektir. 6 ay bir güz gittikten...

MHP’de kongre yapılmayacak. Her şey sil baştan. Bahçeli şimdi Akşener’i partiden uzaklaştırmak için düğmeye basıyor.. Akşener bu durumda kendi yol haritasını çizecektir.

6 ay bir güz gittikten sonra başa dönüldü. Sonuçta bir arpa boyu bile yol alınmadı. Sıfıra sıfır, elde var sıfır. Kimse inadından vazgeçmiyor, geri adım atmıyor.. Bu saatten sonra bu işin geri dönüşü de yok. Artık eski MHP öldü. Bundan sonraki yol haritası da belli değil..

Muhaliflerin yaptığı kongre kararları da mahkeme kararı ile askıya alındı. Daha kongre yapılıp yapılmayacağı belli değil, 10 ayrı dava açılmış.. Devam eden davalar var, yeni açılacak davalar var.

Akşener’in yeni bir parti kuracağı veya Kasım’da yapılacağı söylenen ara seçime Demokrat Parti ile gireceği yönünde söylentiler var.

Aynı durumda olan Paralelle ilişkili yarım düzine parti var. Anlaşılan o işi Paralel yapı üslenecek..

Daha önce yazdığım gibiMHP’nin Meclis grubunun bölüneceği iddia ediliyor. Parti 3’e bölünecek, bir kısmı Bahçeli’nin yanında kalacak bir kısmı yeni oluşuma gidecek. Bir kısmı da arada kalacak. Bunlar arasında büyük parça hangisi ise orada kalacak olanlar da var.. Birilerine göre Meral Akşener Meclis’te 5. parti grubunu oluşturacak. Bir düzinesi MHP’den olmak üzere AK Parti HDP ve CHP’den yapacağı transferler ile 20 milletvekilinden oluşan bir grup kuracak. MHP Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Oktay Vural’ın da ilk seçimlerden sonra 5. partinin Grup Başkanı olacağı ileri sürülüyor.

Bayram sonrası MHP içinde bölünmeler olabilir.. Bahçeli taraftarları azınlıkta da kalsa parti onlarda kalacak gibi.. Muhaliflerin de kendi aralarında birlik olup olmayacağı bu süreçte belli olacak..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar