Asım’ın Nesli

Şu günlerde bir yandan Mehmet Akif’i, öte yandan Necip Fazıl’ı anıyoruz. “Asım’ın Nesli” ve “Büyük Doğu”.. Politika ve Poetika arasındaki derin ilişki. İki şairin kendi...

Şu günlerde bir yandan Mehmet Akif’i, öte yandan Necip Fazıl’ı anıyoruz. “Asım’ın Nesli” ve “Büyük Doğu”.. Politika ve Poetika arasındaki derin ilişki. İki şairin kendi medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etme sevdası, bugün bir politikacının şahsında yeni bir anlam kazanıyor.

İlginçtir, Tayyib Erdoğan’ın kaderi bir şiirle belediye başkanlığından devlet adamlığına evrilmişti. Onu şiir okudu diye boğmak isteyenler farkında olmadan onu bugünkü makamına taşımışlardı.

Evdeki hesapları çarşıya uymamıştı. Tosya’ya pirince giderken evdeki bulgurdan olmuşlardı.

O günü hatırlıyorum. İBB’nin önünde onbinlerce insan toplanmıştı. Erdoğan içeride idi ve programa göre büyük bir konvoyla cezaevine uğurlanacaktı. Ben kalabalığı yararak yanına kadar gittim. Yapılması gereken çalışmaları not etmiştim. Onu kendine verdim. Benim yapmam gereken bir şey varsa yapmaya hazır olduğumu söyledim. Benim yapacağım bazı çalışmalar için uğurlamaya gelmeyeceğimi söyledim..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar