47 idam

Suudi yönetimi 47 idam kararı ile işaret fişeğini ateşledi.. İdam kararı daha önce verilmiş, ancak infazlar gerçekleşmemişti. İdamların topluca gerçekleşmesi ve bunun yayınlanması, Şii...

Suudi yönetimi 47 idam kararı ile işaret fişeğini ateşledi.. İdam kararı daha önce verilmiş, ancak infazlar gerçekleşmemişti. İdamların topluca gerçekleşmesi ve bunun yayınlanması, Şii dünyasında protestolara sebeb oldu. Meşhed Suudi konsolosluğu protestolar sırasında ateşe verildi.

Tam da bu gerginlik yaşanırken, Çin’de terörle uluslararası mücadele konusunda yeni bir yasa çıkarıldı. Rusya ile İran arasında da önemli gidip gelmeler sözkonusu.. Biliyorsunuz petrol fiyatları tepetakla oldu. Petrol üreticisi ülkeler sıkıntıda.

Aslında uzun süredir Suudi Arabistan ile İran arasında örtülü bir savaş sürdürülüyor. Yemen sınır bölgesi ve Necran bölgesinde yıllardır örtülü bir savaş sözkonusu.. El Kaide ve uzantıları aslında Suudilerin gizli ordusu. Husiler ve Hizbullah da İran’ın gizli ordusu.. Suudilerin arkasında ABD ve İngiltere var, İran’ın arkasında Rusya.. Yani ABD ve Rusya, İran ve Suudi Arabistan üzerinden örtülü bir savaş veriyorlar..

Bu iş Matruşka’ya benziyor.. Aslında asıl savaş, İslam dünyası ile ötekiler arasında. Yani bu bakış açısına göre ABD ve Rusya aynı cephede yer alıyor. Birinin bölgeye gelmesi ötekininin bahanesi oluyor. Aynı paranın iki yüzü, gece gündüz, ya da kendi sisteminin alternatifini üretmek gibi bir şey.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar