Mescid-i Aksâ İçin Ortak Ses

Müslüman ilim ve fikir adamları, yazarlar ve kanaat önderleri olarak zaman zaman bir araya gelip ortak meselelerimiz hakkında istişareler yapan ve görüş beyanlarında bulunan “Eyüp Buluşmaları” grubumuz, Siyonist...

Müslüman ilim ve fikir adamları, yazarlar ve kanaat önderleri olarak zaman zaman bir araya gelip ortak meselelerimiz hakkında istişareler yapan ve görüş beyanlarında bulunan “Eyüp Buluşmaları” grubumuz, Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı işgal ederek hareminde katliam yapması ve ardından 1967’den beri ilk kez Cuma namazı kılınmasını engellemesi üzerine bir basın bildirisi yayımladı. 

“Allah’ın mescidlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır! Aslında bunların oralara ancak korkarak girmeleri gerekir. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük azap vardır.”(Bakara 114) âyetiyle başlayan bildirimizde özetle şunlar söylendi:

Müslümanların ilk kıblesi ve harem mescidlerin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa’mıza yönelik saldırı ve engellemeleri ile İşgal rejiminin, uluslararası antlaşmaları kâle almaması ve İslam dünyasına meydan okumasının ötesinde, başkent ilan ettiği Kudüs’ü tamamen ilhak edip Mescid-i Aksâ’yı yıkmayı amaçladığını deşifre eden bildirimizde; Aksâ’nın kapılarına dedektörler yerleştirmekle de, daha önce el-Halil Camii’nin işgal edilip bölünerek yarısının sinagoga çevrilmesi gibi bir planın hedeflendiğine dikkat çekildi. (Bu konuda duyarlı olan Filistinlilerle Türkiye’nin ortak tavrı, işgalci rejime dedektörleri kaldırma konusunda geri adım attırmış görünse de onların hiç sözlerinde durmadıkları bilinmelidir.)

İşgal rejiminin böyle küstahça davranma cesaretini Batı’nın doğrudan ve dolaylı desteğinden aldığı ve Yahudileri kendi ülkelerinden çıkarıp İslam dünyasının göbeğine bir hançer gibi yerleştirerek kendi çıkarlarını güvenceye alan Batılı ve doğulu emperyalistlerin en temel insani hakların ihlalinde dahi İsrail’e bir yaptırımını beklemenin boşuna olduğu gerçeğine işaret eden bildirimizin devamı şöyle:  

İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman ülkelerin liderlerinin zulümlere kayıtsız kalması Siyonizmi cesaretlendiriyor. Halkı Müslüman olan ülkelerin işbirlikçi liderleri, Müslüman Kardeşler Teşkilatına, Katar’a karşı gösterdikleri haksız ortak tavrı, İslâm’ın amansız düşmanı İsrail’e karşı göstermiyor. Siyonizm, İslam dünyasının parçalanmışlığını fırsat bilip hamleler yapıyor; Irak, Suriye, Mısır, Yemen, Katar’da olup bitenler de Siyonizm’in önünü açıyor, elini güçlendiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 110 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 118 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar