Hikmeti ve Güzel Öğüdü Terk Etmeyelim

Aşır Aşır Kur’ân dersimizde İslâmî davetin bazı ilkelerini belirleyen Nahl suresinin 125. âyetindeyiz:“Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütlerle davet et ve onlarla en güzel şekilde mücadele...

Aşır Aşır Kur’ân dersimizde İslâmî davetin bazı ilkelerini belirleyen Nahl suresinin 125. âyetindeyiz:

“Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütlerle davet et ve onlarla en güzel şekilde mücadele et..” 

Şeytanî güçlerin İslâm’ı ve Müslümanları boy hedefi haline getirdikleri, Dünya ve Türkiye Müslümanlarının çeşitli sorunlarla boğuşmakta olduğu, yeryüzünde hep Müslümanların kan ve gözyaşının akmakta olduğu bir süreçte İslâm’ı tebliğ ve temsil konumunda olan kimi ilim ve fikir insanının karşılıklı spekülatif ve sansasyonel söylemleri, ve uçuk beyanları ne yazık ki ortalığı toza-dumana boğmakta ve her duyarlı Müslüman gibi bizleri de üzmektedir.

Bu vesileyle, müfessirlerimizin Nahl/125. âyet bağlamında ortaya koydukları İslâmî davete dair bazı ilkeleri özetle hatırla(t)manın tam zamanıdır diye düşünüyorum: 

Davet Allah yoluna yapılan bir çağrıdır; davetçinin şahsına/hizbine/milletine yapılan bir çağrı değil. Bu çağrı ile davetçinin Allah’a karşı görevini yapmaktan öte bir kazancı olamaz; onun ecri Allah’tandır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 14 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 129 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 272 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 153 Okunma Ayasofya’dan Gazze çağrısı 20 Şubat 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar