Suriye süreci nereye evriliyor?

Önemli belgesellere imza atan Amerikalı yazar ve savaş muhabiriAndre Vltchek, ABD'nin muhalif aydınlarından Prof. Noam Chomsky ile “Batı terörizmi, Hiroşima'dan İnsansız Hava Araçları'na” başlıklı...

Önemli belgesellere imza atan Amerikalı yazar ve savaş muhabiriAndre Vltchek, ABD'nin muhalif aydınlarından Prof. Noam Chomsky ile “Batı terörizmi, Hiroşima'dan İnsansız Hava Araçları'na” başlıklı kitapta toplanan uzun bir söyleşi yapmıştı. Söyleşi “Soğuk Savaş”tan bugüne ABD'nin dünya olaylarındaki rolünü kritik ediyordu. Kitabın önsözünde Vltchek bakın ne diyor:

“Her kıtada sayısız çatışma, saldırı ve savaşa şahit olup analiz ettikten sonra hepsinin Batı'lı jeopolitik ve ekonomik çıkar çevrelerince şekillendiğine artık ikna oldum. Ayrıca bu kanlı eylemlere ve sömürgeci imparatorlukların düşünmeksizin kökünü kazıdığı ve kurban ettiği insanların kaderine dair 'bilgi' de grotesk derecede sınırlı ve çarpıtılmıştı.”

Vltchek, Batı medyasında okudukları ile gördükleri arasında büyük bir tezat olduğuna dikkat çekiyordu. Batılı medya harıl harıl kamuoyu, ideoloji ve algı imal ediyor, bunları tıpkı kitle üretimi ile üretilen arabalar ve akıllı telefonlar gibi reklam ve propaganda yoluyla pazarlıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin raporu tutarsızlık abidesi.. 12 Mayıs 2024 | 64 Okunma Gölge oyunu... 07 Mayıs 2024 | 274 Okunma Omelas’ı bırakıp gitmeyenler.. 05 Mayıs 2024 | 45 Okunma Taban hareketi “Lobi”yi yendi! 30 Nisan 2024 | 154 Okunma Boyaları döküldü! 28 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar