Papa Francis ne yapmak istiyor?

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in tek yanlı Ermeni iddialarını Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Ermeni kiliseleri liderlerinin katıldığı bir ayinde dile getirmesi, konunun Vatikan tarafından siyasileştirildiğini gösteriyor....

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in tek yanlı Ermeni iddialarını Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Ermeni kiliseleri liderlerinin katıldığı bir ayinde dile getirmesi, konunun Vatikan tarafından siyasileştirildiğini gösteriyor. Böylece Vatikan'da, Papa 12. Pius'a atfedilen, 'daha sağda' ve 'daha politik' bir kilise isteyen kliğin eli güçlendi.
Yahudi çevreler tarafından “Hitler'in Papası” olarak anılan Papa 12. Pius, Nazilerin soykırım politikaları karşısında sessiz kalmakla suçlanmıştı. 12. Pius, “Soğuk Savaş” döneminde ise CIA ile çok yakın ilişki içindeydi. CIA'in en paranoyak şeflerinden olan James Jesus Angleton II. Dünya Savası sırasında Vatikan'la derin ilişkiler kurmuştu. Gordon Thomas'ın “Gideon'un Casusları” isimli kitabında bu ilişki şöyle anlatılır:
“Papa 12. Pius ve Papalık Divanı, Angleton'dan, İtalya'daki Hıristiyan Demokrat Parti'yi iktidara getirerek Kilisenin komünizme karşı yürüttüğü militan Haçlı seferine yardım etmesini istediler. Dindar bir katolik olan Angleton, onları desteklemek için elinin altındaki kaynakları seçmenlere karşı rüşvet, santaj ve tehdit için kullandı. Vatikan'ın eşi benzeri olmayan bilgi toplama ağında sınırsız ulaşım hakkı verilmişti ona. Her papaz yardımcısı ve rahip, kendi bölgesindeki İtalyan komünistlerinin faaliyetleri hakkında rapor veriyordu. Vatikan kendisine ulaşan bilgileri Angleton'a aktarıyor, o da Washington'a yolluyordu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin raporu tutarsızlık abidesi.. 12 Mayıs 2024 | 64 Okunma Gölge oyunu... 07 Mayıs 2024 | 274 Okunma Omelas’ı bırakıp gitmeyenler.. 05 Mayıs 2024 | 45 Okunma Taban hareketi “Lobi”yi yendi! 30 Nisan 2024 | 154 Okunma Boyaları döküldü! 28 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar