Ulusal prestij…

Tv100 Gazetesi Yazarı Abdullah Ağar'ın bugünkü (15.02.2023)'' Ulusal prestij…'' başlıklı yazısı.

Deprem bölgelerinden gelen şiddet içerikli pek çok görüntüyle karşılaştık. Depremzedeleri, içinde ziynet, para ve değerli eşya barındıran deprem enkazını, yardım araçlarını hedef alan bazı yağma, gasp, talan, hırsızlık, yol kesme, tehdit, dolandırıcılık suçları işleyen bazı şahıslar ve bunların cezalandırılması söz konusuydu. Bunların bir kısmı dezenformasyondu. Değişik coğrafyalardan montajlanarak deprem bölgesinde oluyormuş gibi servis edilmişti. Ancak diğerleri gerçekti.

Zaten açılmış bir yarayı daha da kanatacak ve sorunu daha da derinleştirecek şekilde bir algı üreten bu suçların engellenmesi, ürettiği belirsizlik ve güvensizliğin ortadan kaldırılması elbette son derece önemliydi. Ancak bundan çok daha önemlisi bunun hukuk devleti normları içinde yapılması çok daha değerliydi.

Yanılmıyorsam, önünün hemen kesildiğini görüyorum.

Çünkü depremin tehdit ettiği en önemli kavramların başında istikrar, güven, demokrasi, insan hakları, özgürlükler gibi bir devlet iradesinin ve varlığının temelini teşkil eden değer ve kavramlar olduğunu bilmek zorundayız. O yüzden devletin masumiyet karinesi ya da yargısız infazların engellenmesi adına ortaya koyacağı tedbirler, etki, irade ve güven, devletin varlığı, itibarı ve geleceği adına büyük bir değer taşıdığı temel bir gerçek.


Öte tarafıyla mesele sadece devlet otoritesinin tesisi ve devamlılığının konusu değil. Aynı zamanda bir ulusal itibar ve prestij konusu. Yani, dışarıdan hiç kimse, bu ülkeye; “Türkler krizini yönetemedi, demokrasiyi işletemedi, kamu düzenini-otoritesini tesis edemedi” diyememeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 819 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar