Mahmur’un yolu nereye çıkar?

Geçen hafta Irak'ın Musul kenti sınırları içerisinde yer alan Kerkük-Musul karayolunun hemen kenarında, biraz içeride (Geyyare tarafında) Mahmur’da çok ilginç bir gelişme oldu. Irak Ordusu'na ve federal polis...

Geçen hafta Irak'ın Musul kenti sınırları içerisinde yer alan Kerkük-Musul karayolunun hemen kenarında, biraz içeride (Geyyare tarafında) Mahmur’da çok ilginç bir gelişme oldu. Irak Ordusu'na ve federal polis birliklerine bağlı güçler Mahmur Kampı'nı kuşattı.

Mahmur Kampı, terör örgütü PKK’nın 1990’lardan beri Irak devletinin egemenliğini ve uluslararası hukuku istismar ettiği, toplumu gütme, terörist devşirme ve yuvalanma alanı olarak kullandığı bir alan. Kamp, BM gözetiminde gözüküyor olmasına rağmen tamamen PKK/KCK’nın kontrolü altında. Terör örgütünün kampa taktığı isim bile kör göze parmak. PKK/KCK ve kampta yaşayanlar arasında kampın adı: Şehit Rüstem Cudi Kampı. Rüstem Cudi kod isimli terörist 10 Ekim 2011’de TSK’nın Hakurk’a yaptığı sınır ötesi hava harekâtında etkisizleştirilen ve o dönemde PK/KCK’nın Yürütme Konseyi Üyesi Rüstem Cudi’den başkası değil.

***

İş makinaları, zırhlı araçlar ve ağır silahlarla kampı kuşatan Irak devletinin kampın içinde ve çevresinde kontrolü sağlamak istediği görülüyor.

Yapılan açıklamalardan anladığımız Irak devletinin istedikleri şunlar:

- Kampın İçişleri Bakanlığı’nın gözetimi altında olmasını

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 819 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar