PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde?

Biz, bu seçim döneminde YPG/PKK/KCK’nın yaptıklarının ne anlama geldiğinin tam farkında mıydık bilmiyorum, ama toplum ve siyaset olarak derinden derine manipüle edile edile bir şeyler yaşadık....

Biz, bu seçim döneminde YPG/PKK/KCK’nın yaptıklarının ne anlama geldiğinin tam farkında mıydık bilmiyorum, ama toplum ve siyaset olarak derinden derine manipüle edile edile bir şeyler yaşadık. Yaşadıklarımız da hâlâ ortada duruyor.

Öncelikle şunu vurgulamak gerekiyor. Gerilimi yüksek bu seçim sürecine PKK hiç olmadığı, hiç yapmadığı kadar duruma angaje ve müdahil oldu. Başyılan Karayılan, Bese Hozat, Cemil Bayık ve Duran Kalkan başta olmak üzere PKK kadroları açıklama üstüne açıklama yaptılar, süreçleri etkilemeye, yönetmeye çalıştılar.

Peki neden?

Veya soruyu şuradan soralım: Neden böyle yapmak zorunda kaldılar?

Hangi zorunluluk onları buraya itti ve bunun üzerinden neyin peşine düştüler?

Çok net anlaşılıyordu. Bir sıkıntıları vardı, yaptırdıkları ve yaptırmadıklarıyla bu seçimlerden veya sonuçlarından bir şeyler umuyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 819 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar