Türkiye, İtalya ve Üçüncü Roma!

Tv100 Gazetesi Yazarı Abdullah Ağar'ın bugünkü (02.11.2022)''Türkiye, İtalya ve Üçüncü Roma!'' başlıklı yazısı.

Pandemi sırasında Avrupa Birliği'nin güçlüleri tarafından yalnız bırakılan İtalya’da, koca bir hayal kırıklığıyla birlikte çok güçlü bir öfke ve güvensizlik yükselmişti. Açıkçası AB içinde baş gösteren bu çatlağı da Putin çok iyi gözlemlemiş ve doldurmaya soyunmuştu. Böylece AB’nin göbeği -AB Kuruluş anlaşmasının imzalandığı- Roma’da Rus askerleri, Antonov uçakları, Kamazlar, Urallar, Uazlar, Ziller boy göstermişti.

AB zenginlerinin maske peşine düşüp, İtalya gibi ikincil ülkelerin bir maskeye kurban edildiği bu dönemde, İtalya büyük bir travma yaşamıştı. Yakın geçmişte yaşanan bu gerçeklerin ve güvensizliklerin üzerine şimdi İtalya’da artık bir de Meloni var.

Görebildiğimize, yaptığı açıklamalara ve hakkında yazılanlara bakarak Meloni; öfkeli, tutkulu, coşkulu bir İtalyan milliyetçisi.

Elbet onu da Fransa’da yükselişe geçmiş Fransız Milliyetçisi Le Pen gibi tornaya sokmak, biçim vermek isteyenlerin olduğu da tartışılmaz bir gerçek. Ancak seçim öncesi Atlantik müesses nizamcılarına verdiği bütün tavizlere rağmen başarılı olamayan Le Pen’in aksine Meloni artık iktidar. Hem de Atlantikçilerin Fransa, Güney Avrupa ve Akdeniz’deki pivotu Macron’dan nefret eden bir iktidar.

Meloni’nin Fransa ve Macron’u baştan aşağı boyadığı Türkiye’de de pek popüler olan videosunun hatırlayın lütfen.

Ancak Meloni’nin hassasiyetlerine baktığımızda Fransa ve Macron’a ürettiği öfkenin kökeninde sadece Fransa ve Macron yok. Atlantik’in, neo-liberalizmin, çok uluslu şirketlerin bütün insanlığa dayattığı sömürü, çağdaş işgal ve istila metotlarına karşı bir öfke ve direnç var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 819 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar