TCG Anadolu ne demek?

Dünyanın ilk SİHA ve ülkemizin gelmiş geçmiş en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip TCG Anadolu Türk Donanması'nın hizmetine giriyor. Deniz Kuvvetlerimizin kazandığı bu yetenek, ulusal güvenlik...

Dünyanın ilk SİHA ve ülkemizin gelmiş geçmiş en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip TCG Anadolu Türk Donanması'nın hizmetine giriyor. Deniz Kuvvetlerimizin kazandığı bu yetenek, ulusal güvenlik açısından büyük bir gurura ve önemli bir milada karşılık geliyor.

Ümit ederim bu kutlu bir başlangıç olur ve küresel jeopolitiğin en önemli aygıtlarından olan kabiliyet, kapasite, tonaj, tahrik ve teknolojisi yüksek savaş gemileriyle Türkiye; küresel başat deniz ülkeleri kervanına katılır. TCG Anadolu kazanımı ile böylesine umut ve özgüven dolu, ama çok uzun bir deniz yolculuğuna çıktığımızı söyleyebilirim.

Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 olan TCG Anadolu projesinde ana yükleniciler hariç, 131 alt yüklenicinin, üniversitelerimizin ve araştırma merkezlerimizin yer alması projeyi daha anlamlı kılıyor.

***

TCG Anadolu’nun donanmamıza katacağı yetenekler, üzerinde taşıdığı sistemler, harekât sığası ve harekât/operasyon kabiliyetleri bir araya getirildiğinde Türkiye’nin varlığı, gücü, amaçları, hassasiyetleri ve çıkarları adına son derece önemli görevler üstlenebilecek. 

Bu temelde caydırıcılık, gerektiğinde güç gösterisi, gerektiğinde etki ortaya koymak demek. Ve hepsinde bir prestij faktörü de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 819 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 556 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.882 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar