İstismar…

Tv100 Gazetesi Yazarı Abdullah Ağar'ın bugünkü (14.12.2022)''İstismar…'' başlıklı yazısı.

FETÖ’den doğru dersi çıkaramayan top atılsa uyanmaz.

Akıldan çıkartmak mümkün mü?

FETÖ ve Deash neşteri içeriden vurmuştu.

Bakın dışarıdan demiyorum. Tam göbeğimizin orta yerinden, neşteri içeriden vurdular. Ve Deash ile FETÖ irini önümüze akıverdi. Böylece teolojik bünyemizin irin biriktirdiğini bütün çıplaklığıyla görüverdik.

Peki irin sadece FETÖ’den ve Deash’dan mı ibaret?

Bunun aslında büyük bir derse, muhakemeye ve sorgulamaya yol açması gerekiyordu. Aslında tarihi bir fırsattı da. Teolojik açıdan nerede ve nasıl hata yapıyorduk.

Hiç sorgulamadık. Sorunun sadece Deash’la ve FETÖ’yle sınırlı olduğuna dair dar, kolaycı, baştan savmacı, suçu onların üstüne atıcı bir çözümü benimsedik.

Oysa sorun FETÖ’yle ya da Deash’la sınırlı değil kesinlikle.

Allah’ın son dini, hak dininin bağlısı ve temsilcisi olduğunu iddia eden bizler, ne yapıyorduk böyle?

İçimizde Deash’ın, FETÖ’nün doğmasına, palazlanmasına, etki ve güç üretmesine, ortalığı kasıp kavurmasına nasıl izin veriyorduk?

Peki inancı, Allah’ı ve dini istismar eden; menfaat, cehalet, biat, dogma, ahlaksızlık, şirk, ruhbanlık, gerilik, düşmanlık, çatışma ve fitne üreten diğer yapılarla ilgili ne yaptık?

Nasıl bir bilinç, anlam, tedbir ve çözüm ürettik?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 816 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.249 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.386 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar