Enerji merkezi olma çabası ve olasılıklar…

"Türkiye’nin bir enerji merkezine dönüşme çabası" ve attığı adımlar gerek Avrasya gerekse Atlantik dünyasında oldukça kapsamlı analizlere, hararetli yorumlara neden oluyor.Bölge coğrafyasına ve enerji...

"Türkiye’nin bir enerji merkezine dönüşme çabası" ve attığı adımlar gerek Avrasya gerekse Atlantik dünyasında oldukça kapsamlı analizlere, hararetli yorumlara neden oluyor.

Bölge coğrafyasına ve enerji jeopolitiğine yön verecek bu önemli konuyu irdelemeleri, kendi açılarından olur ve olmazlarına bakmaları son derece anlaşılabilir.

Çünkü pandemi dahil Ukrayna savaşı öncesinde yaşananlar ve sürüp gitmekte olan savaş, enerji kaynakları, iletişim hatları, tedarik zincirleri ve tüketim alanları başta olmak üzere geleceğin nasıl şekilleneceğine dair peç çok riski, bilinmezliği ve belirsizliği beraberinde getirdi.

Sanırım en büyük sorulardan biri de savaş sonrasında petrol ve doğalgazı başta Rus kaynaklarının Atlantik’i beslemesi ve Rusya’nın oturacağı konumun ne olacağı konusunda.

Savaşın harareti ve ürettiği düşmanlıklarla birlikte Rus petrol, doğalgazı, petro-kimya ürünleri ile yıllık rekoltesi 150 milyon tonu bulan gıda tedariki ile Rusya’nın jeopolitik/stratejik akıbeti ne olacak?

Büyük bir belirsizlik olarak ortada duruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 812 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.247 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.386 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.878 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar