Çemelka’da havada çarpışmak!

15 Mart akşamı gece karanlığında Duhok/Çemelka’da birbiriyle çarpışarak düşen ve içinden dokuz YPG/PKK’lı teröristin cesedinin çıktığı helikopter kazası her haliyle çok...

15 Mart akşamı gece karanlığında Duhok/Çemelka’da birbiriyle çarpışarak düşen ve içinden dokuz YPG/PKK’lı teröristin cesedinin çıktığı helikopter kazası her haliyle çok ilginç.

Tabii bu "dokuz PKK’lı terörist" açıklaması YPG/PKK’ya ait. Bu bile pek çok soruyu akla getiriyor, şüphe uyandırıyor. Çünkü YPG/PKK çatışmalarda etkisizleştirilen teröristler başta bu tür kabullenmeleri ya geciktiriyor ya hiç yapmıyor ya da saklıyor, unutturuyor. Şimdi ne oldu da böyle palas pandıras açıklama yapma gereği duydular? Uyguladıkları terör propaganda metotlarına aykırı bir şekilde bu kabullenmenin altında ne yatıyor ya da neyi örtbas etmeye çalışıyorlar?

Bir diğer tarafıyla, düşen helikopter bir mi, iki mi? Bu konuda yapılan açıklamalarda bile tutarsızlık var. Bu da bir bilgi kirliliğinden ziyade bir manipülasyona yani yönetme/yönlendirmeye karşılık geliyor. Tek helikoptere dokuz PKK’lı terörist sığar mı?

YPG/PKK’ya bu tür bir helikopter sağlandığı biliniyor. O zaman düşen ikinci helikopter kime ait?

Veya bu iki helikopter can ciğer kuzu sarması birlikte ne yapıyorlar?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 818 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar