Bir garip skandal: Pentagon’un sızdırılan çok gizli belgeleri

Pek çoğunuz görmüş olmalısınız. Çünkü son derece ilgi çekici ve gürültü koparıcı. Üzerinde ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın arması bulunan gizlilik derecesi kelle...

Pek çoğunuz görmüş olmalısınız. Çünkü son derece ilgi çekici ve gürültü koparıcı. Üzerinde ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın arması bulunan gizlilik derecesi kelle kopartıcı pek çok "gizli ve çok gizli" belge Twitter, Telegram, Youtube başta olmak üzere bilgisayar oyuncularının kullandığı Discord dahil birçok sosyal medya platformunda ifşa edildi.

En başta şunu söylemek gerekiyor. Bu tür belgelerin istismar edilmesi son derece büyük suçlara, hesaplaşmalara, öz eleştirilere, cezalara ve vatana ihanet gibi tanımlamalara karşılık geliyor.

Belgelerin sızdırılmasına neden olan güvenlik zafiyetleri için de benzer cümleleri kurabilirsiniz.

ABD’nin konuyla ilgili yetkilileri sorunu küçük göstermeye çalışıyor gözükseler bile, bu hem ABD hem de Pentagon için çok büyük bir skandal. Veya bir başka tanımlamayla büyük bir kriz.

İçeride çok büyük bir gürültünün kopmuş olduğunu düşünüyorum.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) harekât merkezinin güncel istihbarat özetlerinin oldukça kritik olduğunu en baştan ifade etmek gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 819 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 556 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.882 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar