Avrupa’ya Avrupa’nın göbeğinde meydan okuma, güç gösterisi yapma

Tv100 Gazetesi Yazarı Abdullah Ağar'ın bugünkü (28.12.2022)''Avrupa’ya Avrupa’nın göbeğinde meydan okuma, güç gösterisi yapma'' başlıklı yazısı.

Hâlâ ortaya çıkmamış bir karar odağının yönlendirildiği anlaşılan Avrupa’nın göbeğindeki YPG/PKK yandaşlarının estirdiği tedhiş "korkutma, dehşet verme, yıldırma" rüzgârı sadece Fransız devletinin egemenliğini, kamu düzenini, hukukunu, toplumsal huzurunu hedef almadı. Yayıldı, "bir güç gösterisine", "hesaba çekmeye" ve "meydan okumaya" dönüştü. Ortaya çıkan bu durumun sadece Fransa’da değil bütün Avrupa’da bir sorgulamaya neden olacağını düşündüğümü de söylemiştim.

İşlerine çok yarasa, menfaat, çıkar ve hesaplarına ne kadar hizmet etse bile nereye kadar?

Peki terör örgütü rahatça yuvalandığı, eleman devşirdiği, sivil toplum örgütçülüğü-siyaset-lobi-ticaret ve medya işleri yaptığı, vergi ve haraç topladığı, örgütlendiği, Kıta Avrupa’sının uyuşturucu pazarının yüzde 85’i elinde tuttuğu, tatile ve tedaviye gittiği coğrafyada "sorgulanmasına neden olacak" bu icraatın atına neden imza attı?

Bu da bir başka önemli bakış açısı.


Görünenin ötesinde bir güdülenme olabilir mi?

Bir başka güç odağı, YPG/PKK terör örgütü üzerinden Fransa’ya ve Kıta Avrupası'na ayar veriyor olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jeopolitik fırtınaya kavramsal ve teolojik bir bakış: Kimler, kimleri ve inançları nasıl kullanır? 31 Mayıs 2023 | 819 Okunma İran-Taliban çatışması: Mezhep fitnesi nereye gider; kim ve nasıl kullanır? 30 Mayıs 2023 | 1.251 Okunma Mahmur’un yolu nereye çıkar? 24 Mayıs 2023 | 2.387 Okunma Batı günah çıkartmayı sever, yeni günahlar işlemeyi de…! 23 Mayıs 2023 | 555 Okunma PKK Türkiye’deki seçimlerde neyi aradı; 4. Safha’nın mı peşinde? 17 Mayıs 2023 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar