Yeni kabine kulisleri

AK Parti'nin önünde iki önemli süreç var.Milletvekili yemin töreninden sonra ilk iş olarak hükümet kurulacak, ardından da Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak.Meclis Başkanlığı ve bakanlık...

AK Parti'nin önünde iki önemli süreç var.
Milletvekili yemin töreninden sonra ilk iş olarak hükümet kurulacak, ardından da Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak.
Meclis Başkanlığı ve bakanlık için yoğun bir kulis faaliyeti yürütülüyor.
Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'na çevrilmiş durumda.
AK Parti sadece bir hükümet kurmayacak. Aynı zamanda 2019 seçimlerine kadar olan 4 yıllık süreyi şekillendirecek.
4 yılın sonunda AK Parti'yi üç seçim birden bekliyor.

1- Yerel seçimler

2- Cumhurbaşkanlığı seçimi
3- Milletvekili genel seçimi

4 yıllık performans aynı anda üç seçimin sonucunu birden etkileyecek.

AK Parti'nin önemli isimlerinden biri seçimlerden hemen sonra, 7 Haziran olmasa, 1 Kasım olmazdı” demişti. AK Parti bu 4 yıl zarfında 7 Haziran'ın nefesini her zaman ensesinde hissedecek. Bir seçimde 9 puanı alıp, 5 ay sonra 9 puan veren halk, her şeyi yapabilir.

Bu nedenle AK Parti 1 Kasım sonuçlarına göre değil, 7 Haziran'a göre siyaset yapacak.
1 Kasım seçimlerinin birçok açıdan analizi yapılabilir. Halkımız, muhalefet partilerini ülkeyi yönetme ehliyetine sahip görmedi. Muhalefet halka umut vermedi. Seçimlerden sonra içine düştükleri iç çekişmeler halkımızın ne kadar isabetli bir karar verdiğini gösteriyor. AK Parti'ye ise ülkeyi huzur içinde yönetmesi için tek başına iktidar yetkisi verdi. Halkımızın sağduyusu sayesinde Gezi süreciyle birlikte girdiğimiz çalkantılı dönem kapandı yeni bir sayfa açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim resepsiyonunda 1 Kasım seçimlerini, ”2023 hedefleri açısından bir kırılma noktası” olarak gördüğünü söylemişti. AK Parti 2023 için halkımızdan yeni bir vize daha aldı.
Şimdi seçim sloganında olduğu gibi, ”Tek başına işbaşına” denilmesi gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.166 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.156 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.737 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.530 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar