Seçil Erzan olayında kamera kayıtları tahrif edilmiş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Seçil Erzan olayında kamera kayıtları tahrif edilmiş' başlıklı yazısını kaleme aldı.

SEÇİL Erzan’ın aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu fon oluşturup dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla açılan davada ilginç olaylar ortaya çıkmaya başladı.

1-Seçil Erzan, mahkemeye verdiği yeni ifadesinde Denizbank Genel Merkezi’nde zorla alıkonulduğu ve tehdit edildiğini iddia etti.

2-Seçil Erzan’ın makam odasını ve Denizbank şubesine giriş çıkışları gösteren kamera kayıtlarının tahrif edildiği, bazı görüntülerin silindiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç delillerini yok etme iddiasıyla Denizbank yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

ÜNLÜ FUTBOLCULAR

İsterseniz önce Seçil Erzan’dan başlayalım. Seçil Erzan’ın ponzi yöntemiyle aralarında Galatasaray’lı eski futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da yer aldığı eski futbolculardan yüksek kâr vaadiyle 45 milyon dolar aldığı tespit edilmişti.

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü olan Seçil Erzan, Fatih Terim fonu adı verilen işlemi yaparken Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun ismini güvence olarak kullanmıştı.

FON OLAYI NASIL PATLAK VERDİ 

Bülent Çeviker’in dolandırıldığı iddiasıyla 31.3.2023 tarihinde Denizbank Genel Merkezi’ne yaptığı başvuru üzerine Denizbank avukatlarının şikâyeti nedeniyle 7 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Seçil Erzan hakkında soruşturma başlatmıştı. Fon olayıyla ilgili şikâyet üzerine harekete geçen Denizbank yöneticileri Seçil Erzan’ı Çorlu’daki evinden alarak üç gün süreyle Denizbank Genel Merkezi’nde sorgulamışlardı.

SEÇİL ERZAN’IN İLK İFADESİ

Seçil Erzan ifadesinde, “9 Nisan’da beni korumalar eşliğinde Zincirlikuyu’daki Denizbank Genel Müdürlüğü’ne götürdüler. Koluma serumlar takılarak bana bu işi banka dışında yaptım diye söylettirdiler. 9 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde, bu sefer Hakan Ateş bankaya geldi. Bulunduğumuz toplantı salonuna girerek, ’Kızım biz zaten insanların parasını vereceğiz ama ortada bir enkaz var, kimden ne aldıysan söyle zaten bu bir zimmet değil, zimmet olsa sen yıllarca içeride çürürdün, bu sebeple de kendin banka dışında ne aldıysan onları söyle, sen bizi koru biz de seni koruruz’ dedi” denildiğini anlatmıştı.

TEHDİT EDİLDİM

Seçil Erzan tutuklandıktan sonra İstanbul 16.Sulh Ceza Hâkimliği’ne verdiği ifadesinde ise, Denizbank Genel Merkezi’nde zorla alıkonulduğunu ve tehdit altında ifadesinin alındığını iddia ediyor.

Seçil Erzan, ”Olay ortaya çıktıktan sonra bankanın genel merkezinde 3 gün zorla tutuldum. Bana banka yöneticileri kesinlikle paraları dışarıda aldığını söyleyeceksin, bankanın bu durumdan haberdar olmadığını beyan edeceksin dediler ve bu yönde baskı yaptılar. Bana avukat tutacaklarını ve savunmama yardımcı olacaklarını beyan ettiler. Ben paraları bankanın içerisinde aldım. Beni tehdit ettiler, seni öldüreceğiz dediler, evime geldiler, sürekli baskı altındaydım. Fon adı altında bana para aldırdılar. Ben hiçbir zaman bankaya gitmemezlik yapmadım” diye ifade veriyor.

SORU İŞARETLERİ

Denizbank tarafından yapılan açıklamada Seçil Erzan’ın banka genel merkezinde sorgulandığı kabul ediliyor. Ama öyle iyi davranıldığı anlatılıyordu ki, neredeyse prim verip, pamuklara sarmadıkları kalmış. Bu noktada bankanın bu işten sıyrılma çabasını anlıyorum. Seçil Erzan’ın bu ifadeyi kendisini kurtarmak için vermiş olabileceği ihtimalini gözardı etmiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.626 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar