Salih Müslim’in Türkiye trafiği ve İncirlik Üssü

Şu günlerde haber merkezleri olarak diken üstünde oturuyoruz.Gecenin bir yarısı gelen asker, Suriye'ye girdi haberi üzerine telaşlanıyoruz.Gecenin ilerleyen saatine rağmen yetkilileri arayıp, ”Askerin Suriye'ye girdiği haberi...

Şu günlerde haber merkezleri olarak diken üstünde oturuyoruz.
Gecenin bir yarısı gelen asker, Suriye'ye girdi haberi üzerine telaşlanıyoruz.
Gecenin ilerleyen saatine rağmen yetkilileri arayıp, ”Askerin Suriye'ye girdiği haberi doğru mu?” diye soruyoruz.
Artık iş öyle bir hal aldı ki, bazı yetkililer arayıp, ”Yine Suriye haberleri dolaşıyor. Telaşlanmayın, Suriye'ye girmedik” diye uyarmaya başladı.

Korkum o ki bir gün gerçekten girersek, yine asılsız söylenti diye düşüneceğiz ve o zaman haberi atlayacağız.
Bu arada kendime bir de “Suriye'ye ne zaman gireriz” rehberi oluşturdum.
Her askeri yetkili sınıra gittiğinde Suriye'ye girmeyeceğiz.

Ama ne zaman ki

1-Halep düşer, IŞİD, büyük bir göç dalgasını Türkiye sınırına doğru harekete geçirirse, göç dalgasını Suriye topraklarında tutmak için gireriz.

2-PYD, Fırat'ın batısına geçer, Kobani ile Afrin'i birleştirmek için Cerablus'ta yayılmaya başlar. İşte o zaman gireriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 1.910 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.099 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.671 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar