Özgür Özel, ittifakları yeniden kurabilecek mi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Özgür Özel, ittifakları yeniden kurabilecek mi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP kurultayının düzenlendiği Arena Kapalı Spor Salonu’na girince, bir an 90’lı yıllarda izlediğim SHP kongrelerinin, çekişmeli geçen CHP kongrelerinin havasını hissettim.

Divana göre tribünlerin sağına Özgür Özel taraftarları, sol tarafa ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler yerleşmişti. Tribünler hareketliydi. Karşılıklı sloganlar atıyorlardı. Deniz Baykal’la Erdal İnönü’nün, Deniz Baykal’la Mustafa Sarıgül’ün, Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin yarıştığı kurultaylara özgü bir hava vardı.

SALON PERFORMANSI

Erdal İnönü sakin bir güçtü. Deniz Baykal’ın hitabeti güçlüydü. Şiir gibi konuşur ama seçimi Erdal İnönü kazanırdı. Deniz Baykal’ın karşısına dikilen Mustafa Sarıgül ise salondaki hırçınlıkları yüzünden kongreyi kaybetmişti. Muharrem İnce şiir gibi konuşmuştu ama Kılıçdaroğlu kazanmıştı. Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark kapandığı için salon performansları önemliydi. Bir de delegelerin tavrı.

DELEGELER KENDİNİ GİZLEDİ

Özgür Özel salona kendine özgü bir müzikle girdi. Özel’i destekleyenlerin bulunduğu tribün coşkuluydu. Delegelerden de destek vardı ama öyle ‘Özgür Özel kurultayı aldı’ dedirtecek bir görüntü vermediler. Demek ki taktikmiş. Kendilerini gizlediler. Hiç unutmam Özal Başbakan’dı. Kritik bir seçime gidiliyordu. Demirel meydanları dolduruyordu. Özal seçim otobüsünde değerlendirme yapıyordu: “Siz sessiz çoğunluğa bakın. Sonucu sessiz çoğunluk belirler” demişti.

CHP kongresinde de o oldu. Çünkü Kılıçdaroğlu salona girdiğinde delegelerin desteği daha yüksekti. CHP delegeleri imza verdi, alkışladı ama Kılıçdaroğlu’na oy vermediler.

BAY BAY KEMAL OLDU

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu devri kapandı. Gandi Kemal, ‘Bay bay Kemal’ oldu. CHP tarihinde yeni bir sayfa açıldı. İki kez tekrarlanan seçimi Özgür Özel kazandı. CHP’de Özgür Özel dönemi başladı. CHP delegesinin iradesine saygı göstermek gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 371 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.029 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.104 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar