İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu yakınlaşması ne anlama geliyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (18.08.2022)''İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu yakınlaşması ne anlama geliyor'' başlıklı yazısı.

6’lı masa pazar günü Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde toplanacak. Böylece liderler ilk turu tamamlayacaklar. Ama asıl karar toplantısı seçim kararının alınmasından sonra yapılacak.

Bunun şubat sonu ya da en geç mart başı olması bekleniyor.


Seçim takvimi açıklandıktan sonra liderler ilk hafta cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplanacak. Ortak bir karar çıkarsa ikinci hafta seçim ittifakı için bir araya gelecekler. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın da dediği gibi 6’lı masaya CHP’den cumhurbaşkanı adayı olarak sadece Kılıçdaroğlu’nun ismi gidecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, “13. cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak” açıklamasına itiraz etmemesi de bunu gösteriyor. Kılıçdaroğlu, ayrıca kendisini ziyaret eden yakın dostlarına cumhurbaşkanı adayı olduğunu söylemekten çekinmiyor. “İlk turda alacağım” diyor. O kadar iddialı yani.

AKŞENER NE YAPAR

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda herkes konuşuyor ama bir lider var ki o susuyor. O da Meral Akşener. Oysa Akşener’in tavrı belirleyici olacak. Akşener’in suskunluğu ‘Acaba Kılıçdaroğlu’nu istemiyor mu’ yorumlarına yol açıyor. Peki Akşener ne zamana kadar susacak? İYİ Parti kaynakları, 6 lider cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplanana kadar Akşener’in bu tavrını sürdüreceğini söylüyorlar. “6’lı masa toplanmadan önce Meral Hanım partinin yetkili kurullarına danışır. Başkanlık Divanı’nın, Genel İdare Kurulu’nun ve Meclis grubunun görüşünü alır. O eğilime göre masaya oturur” diyorlar. Bu arada Akşener’in, “seçilecek aday” formülünü not etmekte yarar var.

YENİ EKSEN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.629 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar