İçişleri Bakanı ile konuştuklarımız ve izlenimim

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İçişleri Bakanı ile konuştuklarımız ve izlenimim' başlıklı yazısını kaleme aldı.

"Bizden bir filmle sizi başbaşa bırakıyoruz” dedi görevli.

Sonra bir film başladı.

Helikopter dağ başında ıssız bir köyde, top oynayan çocukları fark ediyor. Bir süre sonra askeri bir araç geliyor köye, top oynayan çocuklara ay yıldızlı forma ve futbol topu veriyorlar. Askerler ile çocuklar seviçle kucaklaşıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile medya buluşmamız işte bu sıcak görüntülerle başladı. Gazze’ye savaş uçaklarının bomba yağdırdığı, helikopterlerin ölüm kustuğu bir sırada jandarma ile çocukların sevinçle kucaklaşması içimi ısıttı.

İÇİŞLERİ BAKANI İLE BULUŞMA

Milletin tüylerini diken diken eden fenomenlerin tek tek hesaba çekildiği, Seçil Erzan’ın ünlü futbolcuları dolandırdığı fon olayının patlak verdiği, çetelerle amansız bir şekilde mücadele edildiği bir sırada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelmek habercilik açısından önemliydi. Bakanlığındaki 180 günün hesabını verdi. Kısa adı NARVAS olan Narkotik Vaka Analiz Sistemi’ni anlattı. NARVAS’a gelen tüm ihbarlar doğru olarak kabul ediliyor, değerlendiriliyor.

HİTABETİ İYİYDİ

Ali Yerlikaya’ya farklı bir gözle baktım. İçişleri Bakanı kısa ama verilerle dolu bir konuşma yaptı. Söylediklerini yaptığı için, meydanı çetelere ve uyuşturucu tacirlerine dar ettiği için sözlerinin bir ağırlığı vardı. Dikkat ettim, prompteri çok iyi kullandı. Hitabeti iyiydi. Seçim meydanında kitleleri coşturur. Bakanlığı devraldığı gün, ‘Referansımız hukuk’ demişti. Son sözü de yine ‘Temel referansımız hukuk ve insan hakları’ oldu.

ÇETELERLE MÜCADELE

Ali Yerlikaya çetelerle mücadelesi nedeniyle Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında hem iktidarın hem muhalefetin alkışladığı bir bakan oldu. Yerlikaya yine çetelerle mücadelede kararlı mesajlar verdi.

“Milletimiz müsterih olsun. Hedefimiz, şehir eşkiyaları olarak ifade ettiğimiz organize suç örgütlerinden sokaklarımızı, mahallelerimizi, şehirlerimizi temizlemektir. Bu suç örgütlerine zerre kadar tahammülümüz yoktur” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.598 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.173 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar