Erdoğan şaşırtmaya devam edecek

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (31.10.2022)''Erdoğan şaşırtmaya devam edecek'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı programına muhalif gazetecilerin davet edilmesi epey tartışıldı. Ancak muhalif medyadaki linç kültürü nedeniyle meslektaşlarımız bu çağrıya kulak veremediler.

Ama AK Parti Türkiye Yüzyılı vizyonunu ortaya koyarken buna uygun bir adım attı. Başlangıç noktası doğru seçildi. Muhalif gazeteciler mahallelerinde kalmaya devam ettiler ama Erdoğan’ın bu çağrısının bir defalık olmadığını söylemek isterim.

Eğer siz Türkiye’nin yeni yüzyılını AK Parti’ye oy versin vermesin, herkesle birlikte yapmak istiyorsanız, öncelikle kendi duvarlarınızı yıkmanız gerekiyor. Erdoğan bunu yaptı. Edindiğim izlenim, AK Parti’nin programlarına muhalif gazetecilerin davet edilmeye devam edileceği yönünde. “Normalleşme süreci devam edecek” deniliyor.

PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİ

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı adımıyla aslında yeni bir siyaset önerdi. Paradigma değişikliğine gitti. Yeni siyasetin taşıyıcı kolonlarını;

“Kimlik siyaseti yerine birlik siyasetini,

Kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini,

İnkâr siyaseti yerine kucaklaşma siyasetini,

Tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetini,

Nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır” diye tarif etti.

KUCAKLAYICI-KUTUPLAŞTIRICI

Şu andaki siyasi tablo şöyle.

Bir yanda kucaklayıcı ve kapsayıcı bir siyaset öneren Erdoğan, diğer yandan kutuplaştıran, dışlayan, tehdit eden, parmak sallayan bir muhalefet var.

6’lı Masa şu ana kadar tam 7 toplantı yaptı, 42 kez bir araya geldi. Sonuç ne? Türkiye için ne önerdiler? Türkiye için hangi projeyi ortaya koydular? Tek dertleri Erdoğan gitsin. Tek hedefleri Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsun.

1- 20 yılın sonunda hâlâ umut olan bir AK Parti var. 6’lı Masa’nın hiçbir toplantısı bu kadar heyecan uyandırmadı.

2- Erdoğan; milletin önüne Türkiye Yüzyılı gibi bir hedef koydu. Türkiye Yüzyılı sloganı Türkiye’nin yeni mottosu oldu. Siyaset üstü bir hedef oldu. Erdoğan bu millete Türkiye Yüzyılı ile yeni bir kızıl elma hedefi gösterdi.

3- Erdoğan, yapacağız, başaracağız diye vaat etmedi. Tam aksine, herkesi Türkiye Yüzyılı’nı birlikte gerçekleştirmeye davet etti.

4- 6’lı Masa’nın bir Türkiye projesi olmadığı, Türkiye için bir şey vaat etmediği ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 2.874 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.157 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar