Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i içeriden kuşatıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i içeriden kuşatıyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

SİYASETTE bazı kilometre taşları var. O anlara tanıklık etmeye çalışırım.

Özal’dan, Demirel’den, Ecevit’ten, Tansu Çiller’den, Mesut Yılmaz’dan, Erbakan’dan, Türkeş’ten, Erdal İnönü’den, Deniz Baykal’dan, Abdullah Gül’den, Erdoğan’dan kimi siyah beyaz kimi renkli kareler vardır hafızamda. İnişlerine çıkışlarına tanıklık ettiklerim oldu.

Siyasi fırtınaların merkezinde yer aldığı için bir süredir siyaset dürbününü CHP’ye çevirdim. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olduğu günkü CHP grubundaydım. Coşku vardı. Kılıçdaroğlu’nun veda ettiği, Özgür Özel’in gözyaşlarını tutamadığı gün oradaydım. Kılıçdaroğlu seçimi kaybettikten sonra yalnız bırakıldığı grup toplantısını da izlemiştim. Seçimden önce Kılıçdaroğlu’nu alkışlayanların, seçimden sonra hakaret etmek için sıraya girdiğini gördük. 

GRUP TOPLANTISINA GELİŞİ

Dün Özgür Özel’in ilk grup toplantısıydı. O ana tanıklık etmek istedim. Kılıçdaroğlu grup toplantısına gelirken, Özgür Özel hep sağında yer alırdı. Dün de Özgür Özel’in sağında Ali Mahir Başarır vardı. Ali Mahir Başarır, Özgür Özel’e çok yakın bir isim. Özgür Özel kazanınca kurultayda Veli Ağbaba’ya sarılarak sevinç gösterisi yapmıştı. Grup Başkanvekili olarak güçlü bir konuma sahip oldu. Diğer Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Ekrem İmamoğlu’nun adamı.

KRAL ÖLDÜ, YAŞASIN YENİ KRAL

İlk grup toplantısı olması nedeniyle heyecan vardı. Özgür Özel de heyecanlıydı. Grup toplantısına girerken, “Salon doldu mu?” diye sorma gereği duydu. CHP Grubu il başkanları ve milletvekilleriyle birlikte ortak toplandı. Kalabalıktan dolayı gazetecilere yer kalmamıştı. Özgür Özel salona girince de kürsüye çıkınca da alkışlandı. ‘Kral öldü, yaşasın yeni kral’ durumu. Siyasetin gerçeği bu. Ama Kılıçdaroğlu’nu destekleyen il başkanları ve milletvekilleri durgundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 966 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.086 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.108 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.244 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar