Cumhurbaşkanı adaylığında kim kimi istemiyor

2023’e giderken, muhalefeti en çok kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı konusu sarsacak gibi görünüyor.

2023’e giderken, muhalefeti en çok kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı konusu sarsacak gibi görünüyor.

O nedenle muhalefet cephesinden kim kimi istiyor, kim kimi istemiyor diye bir tablo ortaya koymanın zamanı geldi.

Tabii süreç içerisinde roller değişecek. Sürpriz isimler ortaya çıkacak. Kiminin şansı artacak, kiminin şansı kalmayacak. O nedenle bunu erken hazırlanmış bir tablo olarak görebilirsiniz.

KİM KİMİ İSTEMİYOR?

Kemal Kılıçdaroğlu:

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı.

“Ankara ve İstanbul’da, Belediye Meclisleri’nde çoğunluk değiliz. Belediye başkanlarımız aday olursa AK Parti onların yerine belediye başkanını seçer” demişti.

Ekrem İmamoğlu ismi gündeme getirildiğinde ise, ”Cumhurbaşkanını bir kişiye endekslemek yanlış olur. Toplum bir popstar bekler” diye karşılık vermişti.

Meral Akşener:

Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyor.

En son İYİ Parti’nin güçlü isimlerinden Koray Aydın, Kılıçdaroğlu’na, ”İdealist davranmalı, nefis zamanı değil” diye mesaj verdi. Aydın, kazanmama ihtimali olan bir ismin adaylığına evet demeyeceklerini söyledi.


Abdullah Gül’ün ortak cumhurbaşkanı adaylığı formülüne karşı.

Temel Karamollaoğlu:

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in ortak cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı.

“Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olur ama parti lideri oldukları için kazanamazlar” demişti.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ün ortak cumhurbaşkanı olması için temaslarda bulunan Karamollaoğlu, Akşener’in tavrı nedeniyle başarılı olamamıştı. Karamollaoğlu, Gül’ün ortak adaylık formülünün artık geçerli olmadığını düşünüyor, AK Parti ve MHP tabanından oy alabilecek bir cumhurbaşkanı adayı öneriyor.

Ekrem İmamoğlu:

Kendisi dışındaki herkesin cumhurbaşkanı adaylığına karşı. Ama özellikle de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının, kendisinin aday olmayacağı anlamına geldiğinin farkında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.629 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar