Berat Albayrak'ın kitabı ve gelecek perspektifi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (19.03.2022)''Berat Albayrak'ın kitabı ve gelecek perspektifi'' başlıklı yazısı.

"49 yıllık askerlik hayatımdan sonra Genelkurmay Başkanlığı’ndan emekli olurken devletim benden bir sayfa bir not bile istemedi” diye sitem etmişti Doğan Güreş. Terörle mücadelede en zor dönemlerde görev yapan bir genelkurmay başkanından rapor istenmemesi çok üzücü gelmişti.

Genç yaşında Enerji Bakanlığı yapan, pandemi sürecinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak Türk ekonomisine yön veren Berat Albayrak’ın, ‘Burası Çok Önemli’ isimli kitabını bu gözle okudum.

Bir Türkiye ve dünya tasavvuru olan insanların birikimlerini gelecek nesillere aktarmasını hep takdir ettim. Bu tür çalışmaları tarihe bırakılmış notlar olarak değil, gelecek nesillere sunulmuş bir perspektif olarak gördüm.

GELECEĞE DAİR

Berat Albayrak da kitabında onu yapmış. “Hiçbir saldırıya, iddiaya, iftiraya cevap vermek için değil, siyasi bir polemiğe, tartışmaya kapı aralamak için değil, yüklendiğimiz yükün, talip olduğumuz idealin, verdiğimiz mücadelenin, hayata geçirdiklerimizin ne olduğunu merak edenlerle paylaşmak, bu dönüşümün ve yeni dönemin takipçisi olarak gençlerimize yapılanları birinci elden anlatmak için” bu kitabı yazdığını belirtiyor.

Geleceğe ilişkin bir perspektif sunabilmek. Bu ülkenin en çok bu bakış açısına ihtiyacı var. Çünkü bu ülke kısır çekişmelerden çok çekti. Bu ülke cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık gibi önemli görevlerde bulunduktan sonra koltuğu kaybettiği ilk gün hemen muhalefete geçenleri çok gördü.

SADIK ALBAYRAK’IN OĞLU OLMAK

Berat Albayrak’ın kitabını okurken babası Sadık Albayrak’la ilgili bölümler ayrıca dikkatimi çekti. Çünkü Sadık Albayrak bu ülkede din ve vicdan hürriyeti konusunda bedeller ödemiş bir isimdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.598 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.173 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum