Anketten Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi çıkıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Anketten Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi çıkıyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İSRAİL’in Gazze katliamı siyaseti geri plana düşürdü ama artık adayların belirlenmesi sürecine girildi.

Seçimlere 5 ay, CHP’nin kongresine ise 12 gün kaldı. Artık yavaş yavaş anketleri paylaşma zamanı geldi. Tabii ki yüzde 60 oy oranı ile ‘Kılıçdaroğlu kazanacak’ diye anket yayınlayan, sonra da özür dileme gereği bile duymayan firmaların verilerini paylaşmayacağım. Tabii ki isabetli kamuoyu araştırmalarına imza atan Optimar’ın 15-18 Ekim tarihleri arasında, Türkiye genelinde 2 bin kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını aktaracağım.

Yerel seçimlerde, belediye başkan adayları ilan edildikten sonra yapılacak olan anketler daha da önemli olacak. Ancak seçmen ittifaklara nasıl bakıyor, adaylar seçmen tercihleri üzerinde ne derece etkili olacak? Bu soruların yanıtını merak ediyorsanız Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın anketi ilginç veriler sunuyor.

Anketin bir yüzünde de Kılıçdaroğlu ve CHP’deki genel başkanlık yarışıyla ilgili veriler var. Kılıçdaroğlu açısından tehlike çanları çalıyor.

İTTİFAK İÇİN NE DİYORLAR

Optimar anketine katılanlara, “Sizce siyasi partilerin kendi adaylarını çıkarması mı, yoksa ittifak kurarak güçlerini birleştirmesi mi daha etkili bir stratejidir?” diye sormuş.

Ankete katılanların yüzde 49.4’ü ‘kendi adaylarını çıkarmaları daha etkilidir’ yanıtını verirken, ‘ittifak kurarak güçlerini birleştirmeleri daha etkilidir’ diyenlerin oranı ise yüzde 35.6 çıkıyor. ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı ise yüzde 15.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 38 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 1.992 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.101 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.671 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar