Akşener’in koltuğu sallanıyor mu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Akşener’in koltuğu sallanıyor mu' başlıklı yazısını kaleme aldı.

TÜRK siyaseti çok şeyi gördü ama İYİ Parti’de yaşananlara ilk kez tanıklık ediyoruz.

Bir dönem İYİ Parti’nin güçlü isimlerinden olan Ümit Dikbayır, cinsel taciz suçlamasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Kısa bir süre önce İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker’in oğlu ve yeğeninin ise iki kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor.

Tartışmaların odağında olan Uğur Poyraz’ın ise şimdilik ateş hattının dışına çıktığı gözleniyor.

Tartışmanın fitilini Meral Akşener ateşlemişti.

PARASAL İDDİALAR

Neydi bu iddialar?

1- Akşener’in oğlu ve gelininin hesaplarının kontrol ettirildiği iddiası

2- Partinin kasasından 132 milyon TL’nin eksik olduğu iddia ediliyordu. Bir miktar paranın Fransa’ya gönderildiği de yine iddialar arasında yer alıyordu.

3- Milletvekili sıralarının para karşılığı satıldığı iddiası vardı.

PARA KONUSU CİDDİ

Cinsel taciz iddiaları ayyuka çıkınca, parasal ilişkiler gündemden düştü. Bazen cinsel taciz iddiaları, parasal iddiaları gündemden düşürmek için mi böylesine köpürtüldü diye düşündüğüm oluyor.

ERBAKAN HATIRLATMASI

Cinsel taciz iddiaları kadar önemli bir nokta da partinin kasasından kaybolduğu iddia edilen 132 milyon TL ile ilgili. Çünkü bu para Hazine yardımından partinin kasasına giren bir para. Eski başbakanlardan Erbakan, kayıp trilyon davasında üç kangal sucuk, iki kilo peynir faturasından dolayı yargılanıp hapse mahkûm edildi. Eğer Erdoğan kurtarmasa merhum başbakan 86 yaşında hapse girecekti. O nedenle bu tür para pul ilişkileri önemli.

YARGI HAREKETE GEÇEBİLİR

İYİ Parti, Hazine yardımı alan, hesaplarını Anayasa Mahkemesi’nin denetlediği bir parti. Partinin hesaplarında iddia edildiği gibi 132 milyon TL’lik bir açık tespit edilirse hele hele bu paranın yurtdışına sevk edilmesi gibi bir durum söz konusu olursa hem Anayasa Mahkemesi bu parayı İYİ Parti’nin Hazine yardımından keser, hem de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulunabilir. İYİ Parti’yi böyle bir tehlike bekliyor. İYİ Parti’de Mali İşler Başkanlığı’nı üstlenen Sedat Aksakallı önemli bir hukukçu, hakeza kasanın başına geçen İsmail Yücel bürokratik deneyimi yüksek bir isim. Gerekli önlemleri alacaklarını düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.548 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.169 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar