Gizli tanık, Ali Yazıcı ismini vermiş

ESKİ Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı’nın, 15 Temmuz darbe girişiminde görevinin Erdoğan’ın yerini tespit edip darbecilere bildirmek olduğu ortaya çıkmıştı.İzinli olduğu halde 15 Temmuz...

ESKİ Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı’nın, 15 Temmuz darbe girişiminde görevinin Erdoğan’ın yerini tespit edip darbecilere bildirmek olduğu ortaya çıkmıştı.

İzinli olduğu halde 15 Temmuz günü Ankara’ya gelip öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndan hareket eden Ali Yazıcı, o gün ısrarla Erdoğan’ın bulunduğu yeri tespit etmeye çalışmıştı.

Ali Yazıcı’nın ikametgâhında yapılan aramada ise elyazısı ile tutup, altını imzaladığı notlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresini fişlediği belirlenmişti.

Cumhurbaşkanının eski başyaveri ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Okan Bato’nun 16 Temmuz sabahı düğmesine basacağı operasyonda gözaltına alınacak olan FETÖ’cü askerler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri Ali Yazıcı’nın da bulunduğu belirlendi.

Şu ana kadarki bilgilerin bir kısmı daha önce gazetelerde yer aldı, Ali Yazıcı’nın elyazısı fişlemelerini ise 15 Temmuz özel ekimizde yayınladık. Hatta FETÖ’cülerin darbe girişimini 15 Temmuz’a çekmelerinin bir nedeni olarak Okan Bato’nun, FETÖ’cü askerlerle ilgili ikinci dalga operasyonu başlatmak üzere olması gösterildi.

ATATÜRKÇÜLÜKLE MASKELEMİŞLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 1.051 Okunma Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.664 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.045 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar