Yeni hükümet sisteminin taslağı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan seçim kampanyasını Erzurum’dan başlattı, İstanbul’da tamamlayacak.Erzurum’daki ilgiden yüksek moralle dönen Erdoğan, son haftayı İstanbul’a ayıracak. İstanbul’u...

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan seçim kampanyasını Erzurum’dan başlattı, İstanbul’da tamamlayacak.

Erzurum’daki ilgiden yüksek moralle dönen Erdoğan, son haftayı İstanbul’a ayıracak. İstanbul’u ilçe ilçe, semt semt gezip miting yapacak. “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder” sözü Erdoğan’a ait. Ama aynı zamanda, ”İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” yaklaşımının mimarı da o.

Erdoğan seçim kampanyasına başlayınca bir yandan da rakipleriyle polemiklere başladı. Belli ki diğer cumhurbaşkanı adaylarının açıklarını yakaladıkça kullanmaktan çekinmeyecek. Ama daha çok Muharrem İnce’yi hedef alacağı anlaşılıyor. İnce’nin yerli otomobil projesini durduracağı yönündeki açıklamasına Erzurum’dan yanıt verdi. Erdoğan, seçim taktiği olarak AK Parti-CHP kutuplaşmasına oynuyor.

Muhalefet partilerinin seçim beyannamelerini izledim, cumhurbaşkanı adaylarının açıkladığı manifestoları inceledim. Muhalefetin söylem ve vaatleri iki noktada toplanıyor.

1- Mega projelerin iptali.

2- Yeni olarak eski parlamenter sisteminin önerilmesi.

Kimi Ankara-Sivas hızlı trenine, kimi Çanakkale Köprüsü’ne, kimi Kanal İstanbul’a karşı çıkıyor. Yatırımları iptal etmeyi vaat ediyorlar. Millet yatırımı iptal edene değil, daha iyisini yapacak olan oy verir. Yatırım demek, istihdam demek. Yatırım demek, büyüme demek. Çanakkaleli seçmen 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nü iptal edecek olana, Sivas’lı seçmen hızlı trene karşı çıkana, İstanbullu seçmen Kanal İstanbul’u durdurup, yerli otomobil çalışmasını rafa kaldıracağını vaat edene neden oy versin? Millet yatırımlara karşı çıkanı sevmez. Tam aksine toplumu Erdoğan’dan daha iyisini yapacaklarına ikna etmeleri gerekmiyor mu? Ben siyaset muhabirliğine Demirel ve Özal’ı izleyerek başladım. Hep yatırım dediler, hep kalkınma dediler, hep ekmeği büyütmekten, orta direği kalkındırmaktan söz ettiler. Öyle seçim kazandılar. Erdoğan 12 seçimi de böyle kazanmadı mı? Sol yıllarca Boğaz Köprüsü’ne, Keban Barajı’na karşı çıktığı için kaybetmedi mi? “İstemezükçü kafa” ilan edilmedi mi? Demedi demeyin, rakipleri bu kafayla giderse Erdoğan’a buradan daha çok ekmek çıkar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 17 Okunma Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.657 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar