Nedim Şener'den bomba FETÖMETRE yazısı! Aday numarası üzerinden sahtekarlık

FETÖ'nün kumpasları ile ilgili yazdıkları ile sık sık gündem olan Posta gazetesi Nedim Şener, bugün Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu sınavlarında yaşanan hilenin FETÖMETRE ile ortaya çıkmasını köşesine taşıdı.

Nedim Şener'den bomba FETÖMETRE yazısı! Aday numarası üzerinden sahtekarlık

FETÖ'nün kumpasları ve hilelerini köşesinde defalarca kaleme alan Nedim Şener, bu kez FETÖMETRE ile deşifre olan sınav hilesini kaleme aldı. 

Nedim Şener'in "FETÖMETRE sınav hilesini ortaya çıkardı" başlıklı yazısında verdiği bilgilere göre Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu sınavlarında aday numaralarının şifrelenmesi yöntemiyle yolsuzluk ve hile yapıldığı tespit edildi. 

Sahtekarlık aday numarası üzerinden yapıldı

FETÖMETRE ile bir çok örgüt üyesi tespit edildiğinin altını çizen Nedim Şener askeri okulların sınav komisyonlarında görev yapanların da FETÖMETRE ile ortaya çıkarıldığını yazdı.

Nedim Şener, bir binbaşının 2013 yılındaki mülakat sınavında uygulanan şifreleme yöntemini detaylı biçimde anlattığını, şifreleme ve detayların sivil imamdan geldiğini ve sahtekarlığın aday numarası üzerinden yapıldığını itiraf ettiğini aktardı.

FETÖ üyesi öğrenci adaylarına, bilgi işlemde görevli FETÖ mensupları tarafından ikinci ve üçüncü hanelerinin toplamı 9, 10, 11,12 olan aday numaraları verildiğini yazan Nedim Şener ifadelerine şöyle devam etti:

Mülakat sınav komisyonundaki FETÖ üyesi subaylar da kendilerine verilen bu bilgiden yola çıkarak, örgüt üyelerini kolayca tespit edip sınavı geçmelerini sağladı.

Tümamiral Yaycı, arşiv çalışması, itirafçı ifadeleri ve tüm belgeleri bilirkişi incelemesi için Ankara’da önemli bir üniversiteye gönderek raporlaştırdı. Gelen rapora göre, 2013 yılında Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na kaydı yapılan toplam 672 kişiden 667’sinin aday numaralarının ikinci ve üçüncü hanelerinin toplamının 9, 10, 11 ve 12 olduğu tespit edildi.

Formüle uymayan ve kesin kayıt hakkı kazanan kişi sayısı ise yalnızca 5’ti. Yani 2013 yılında Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptıranların yüzde 97.7’sinin FETÖ’cülerden oluştuğu tespit edildi. Tüm belgeler ile savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Nedim Şener'in yazısının tamamı için

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini