Babacan'la röportaj yapan Ahmet Taşgetiren'in izlenimleri

Kurucusu olduğu AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmaları başlatan Ali Babacan'la söyleşi yapan Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, görüşmeye dair izlenimlerine bugünkü köşe yazısında yer verdi.

Taşgetiren, "Naif bir insan yoktu karşımızda" diyerek, "Babacan bir liderlik kumaşı dokumuş kendisine göre" ifadesini kullandı.

Taşgetiren izlenimlerini "Babacan-Farklı bir liderlik kumaşı" başlığıyla yayımlanan yazısında aktarırken Babacan'ın "hareketin gördüğü ilgiden memnun." olduğunu belirtti.

Karar yazarının yazısından bir bölüm şöyle:

Röportajı okudunuz. İki yeni siyasi oluşum var. Onlardan birisinin merkezinde ismi geçen insan Ali Babacan. Onunla iki saatlik bir görüşme. Yıldıray Oğur’la birlikte hemen her şeyi sorduğumuz söylenebilir. Karar’ın yaptığı, yiğidi öldür hakkını yeme türünden iyi bir gazetecilik örneği.

Evet, röportajı okudunuz ama eminim izlenimlerimizi de merak ediyorsunuzdur. Soru – cevaba yansıyanın ötesindeki notlar…

Şöyle soralım:

-Ali Babacan ile ilgili olarak en merak edilen şey nedir? 

“Liderlik kumaşı” deneceğini sanıyorum. “Karizma ve liderlik” denkleminin olmazsa olmazlığına inanılan bir siyasi vasatta acaba Babacan liderlik yapabilir mi?

Gözlemimi paylaşayım:

-Babacan bir liderlik kumaşı dokumuş kendisine göre. Bir siyaset dili öncelikle ve ona uygun bir liderlik. Özgüven gördüğümü belirtmeliyim. Kendisini iyi hazırlamış olduğunu belirtmeliyim. “Sağlamcı” olmaya itina ettiğini, buna bir hayat ilkesi olarak itina ettiğini, hatta kendisini ve birlikte hareket edeceği insanları yazılı olarak bağlamayı önemsediğini belirtmeliyim. Naif bir insan yoktu karşımızda. Tereddüt yoktu. Sadece ekonomi üzerine konuşan bir insan yoktu. “En kolayı ekonomi” diyerek sanki o alanı kafasında çözmüş, diğer alanlara yoğunlaşma gereği duyan bir insan vardı.


-“Siyaset dili” dedim ya. Lider için “Karizma” kaçınılmaz ise, onu da siyaset diline göre oluşturmayı hedeflemiş gibi.

Ahmet Taşgetiren'in yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE!
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş