Protein ağırlıklı diyet kilo verdirir mi?

Protein diyetini uygularken herhangi bir kalori hesaplamanıza gerek kalmadan protein ürünlerini tüketerek sağlıklı bir şekilde zayıflamanız gerçekleşecektir. Diyetisyen Burcu İnce sizler için cevapla.tv'ye anlattı.

Protein ağırlıklı diyet kilo verdirir mi?

Protein diyeti listesi adından da anlaşılacağı gibi içerdiği yiyeceklerle protein ağırlıklı bir diyet türüdür. Protein diyetini uygularken herhangi bir kalori hesaplamanıza gerek kalmadan protein ürünlerini tüketerek sağlıklı bir şekilde zayıflamanız gerçekleşecektir. Protein diyeti listesi içerisinde bulundurduğu ağırlıklı protein ürünleri sayesinde midenizde daha çabuk doyma hissi oluşturacağı gibi diyette yağ türünün çok kullanılmaması, zayıflamanın temelini oluşturacaktır.

Haftada ortalama 3-4 kiloya kadar zayıflamanızı sağlayacak olan protein diyetini 7 günden fazla uygulamamanız önerilmektedir. Diyeti uyguladığınız süreç içerisinde ilk aşamalarda diğer günlere göre daha fazla susadığınızı hissedebilirsiniz. Bunun için bol bol su tüketmeye özen göstermelisiniz. Oldukça kısa bir sürede ciddi kilolar verebileceğiniz diyetimizi uzun uygulamalar için tercih etmemeye dikkat etmelisiniz. Birkaç hafta ara verip tekrar başlamanız daha uygun olacaktır. İçerisinde sadece protein kaynaklı yiyecekler olduğu için uzun uygulamalarda vücudunuz zarar görebilmektedir. 

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü
Darbe mi yoksa darbe bahane mi? Darbe mi yoksa darbe bahane mi?
GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE!
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı