Kronik hastalıkları olanlar Ramazan'da oruç tutmalı mı?

Ruhu ve bedeni arındıran bir ay ramazan ayı, sağlıklı insanlarda ruhu ve bedeni dinlendirip temizlerken insülin direnci olan hastalarda ise tedaviye aslında yardımcı bir dönemdir Ramazan Ayı. Çok merak edilen bu soruyu RUMELİ70 Eczanesi Eczacısı Ezgi Koçak yanıtladı.

Kronik hastalıkları olanlar Ramazan'da oruç tutmalı mı?

Kronik hastalıkları olan bireyler için ise  bu dönemde oruç tutmak ne yazık ki bir takım sağlık problemlerini de beraberinde getirebilir.

Kronik hastalıkları olanlar günün belli saatlerinde ilaçlarını aksatmadan kullanmak zorunda olup ilaç öncesi veya sonrası beslenme şekline, gün içinde tükettiği sıvı miktarına da dikkat etmek zorundadır. Kronik kalp ve tansiyon hastaları, diyabet hastaları, mide, safra gibi sindirim sistemi hastalıklarına haiz bireyler epilepsi, astım, kanser, böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlar ile son 1 yılda her hangi bir rahatsızlıktan ötürü operasyon geçirmiş bireyler oruç tutmak konusunda ısrarcı olmamalıdır.

Örneğin şeker hastalarında beslenme biçimi ve sıklığı büyük önem taşır. uzun süren açlık sebebiyle kan sekeri düşer akabinde iftar sonrası bu kez glikoz vücutta olması gereken miktarın çok üzerine çıkar ki bu durum beraberinde kalp hastalıklarına da davetiye çıkarabilir. Bu sebeple lütfen kronik hastalıkları olan kişiler oruç tutmadan hekimlerine danışsın.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü
Darbe mi yoksa darbe bahane mi? Darbe mi yoksa darbe bahane mi?
GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE!
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı