Hangi besinler ve vitaminler bizi uzun süre tok tutar?

Ramazanla birlikte oruç tutanlar için uzun süren bir açlık evresine bir de sıcakların baş göstermesi eklenince bu zorlu ama maneviyatı güçlü süreçte hangi besinler ya da vitaminler vücudumuza destek olabilir gelin bunları Eczacı Ezgi Koçak'ın cevapla.tv kameralarına anlattıklarını dinleyelim...

Hangi besinler ve vitaminler bizi uzun süre tok tutar?

Öncelikle mutlaka sahur yaparak orucunuzu tutmanızı öneriyorum.

Ve sahurda yediğiniz gıdaları seçerken uzun süre vücudunuzun aç kalacağını göz önünde tutarak besin maddelerini seçmemiz gerekiyor. Sofranızı hazırlarken mümkün olduğunca protein kaynaklı gıdalara yer vermeniz sizi gün boyunca daha tok tutacaktır. Zira karbonhidrat türevi olan  makarna , pilav, pasta , ekmek gibi unlu gıdaları tüketmek anlık olarak sizi tok tutarken kan şekerinizin ani yükselip sonrasında ani düşmesine neden olacaktır.

Bu durum uyku sonrası uyandığınızda acıkmış olduğunuzu hissetmenize ve gün içersinde açlık hissinizin daha baskın bir hale gelmesine sebep olacaktır. Sahurda size önerim haşlanmış 2 adet yumurta, tuzsuz peynir, 1 avuç badem ve ceviz, 1 bardak kefir ya da ev yapımı yoğurttan oluşan bir menü olabilir.

Yine alternatif olarak ızgara köfte ya da bir kase yulaf ezmesi üzerine biraz tarçın ki yulaf lifli yapısından dolayı midede şişecek ve bağırsak fonksiyonlarınızı aktif hale getirirken , tarçın ise insülininizi dengeleyerek tokluk hissinizi uzatacaktır.Ayrıca bu dönemde alacağınız b6 vitamini ileb7 yani bıotin takviyeleri yine vücudunuzdaki insülini dengelenmesine destek verecek ve açlık hissinizin azalmasına yardımcı olacaktır.

Sahurda alacağınız ko enzim ise kendinizi gün içinde daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Ayrıca probıyotık takviyesi almakta ramazan süresince yavaşlayan bağırsak fonksiyonlarımıza destek verecektir.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü
Darbe mi yoksa darbe bahane mi? Darbe mi yoksa darbe bahane mi?
GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE!
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı