Diyete başlarken nelere dikkat edilmeli?

Kilolarınızdan kurtulup daha sağlıklı bir yaşama kavuşmak, daha ince görünmek ya da severek giydiğiniz kıyafetleri yeniden giyebilmek için diyet yapmak istiyorsunuz ancak pazartesi başladığınız diyete bir kaç gün sonra veda ediyorsunuz. Bir kaç gün önceki kararlı tavrınızdan eser yok ama neden? Uzman Diyetisyen Burcu İnce cevapla.tv izleyecilerine anlattı.

Diyete başlarken nelere dikkat edilmeli?

"Zayıflamak ve kilo vermek; kararlılık, sabır, zaman, iyi planlama, yaşamda değişiklikler ve fiziksel aktivite gerektirir. Diyete başlarken tüm bunlara hazırlıklı olmak en önemli başlangıçtır.Hızı kilo kaybetmek diye bir şey yoktur. Hızlı kilo kaybetmek ile ilgili bildiklerinizi unutun. Hızlı kilo kaybederseniz sağlığınızı da aynı şekilde hızla bozacağınızı unutmayın.“Diyet yapmak” ifadesi yerine “sağlıklı beslenme” ifadesini benimseyin. Çünkü zayıflarken en önemli kural sağlıklı beslenmektir.Kilo kaybetmek için zamana ve sabra ihtiyacınız olduğunu unutmayın. O yüzden tartıya ilk çıktığınızda hayal kırıklığına uğrayıp diyetinizi ve motivasyonunuzu bozmayın.Diyete başlanılan ilk 10 gün çok önemlidir.

Genellikle bu ilk 10 günde kilonuzda değişiklikler olmayabilir. Bu durum motivasyonunuzu ve isteğinizi kırmasın.Neden yemek yediğinizi sık sık anımsayın: Yaşamınızı devam ettirmek için yediğinizi unutmayın.Sağlıklı bir zayıflama programı ve sağlıklı beslenme, tüm gıda gruplarından tüketerek tüm besin öğelerinden vücudumuza almakla mümkündür.Bitkisel olduğunu ve bu nedenle hiç bir yan etkisinin bulunmadığını söyleyen mucizevi haplara ve çaylara itibar etmeyin. En doğrusu ve en güzeli sağlıklı beslenerek zayıflamaktır.İyi bir zayıflama programının iyi bir fiziksel hareketlilik programıyla yani spor egzersizleri yaparak desteklenirse başarılı olacağını unutmayın.Diyet yaparken sürekli aç olduğunuzu düşünerek diyeti devam ettirmek mümkün değildir. Kendinizi buna hazırlayın."

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü
Darbe mi yoksa darbe bahane mi? Darbe mi yoksa darbe bahane mi?
GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE!
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı