Kürtlerin Temsilcisi HDP değildir

Kürt vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu Müslümanlığı yaşayan, dini bütün ve misafirperver insanlardır. Ülkemizin doğu kısmında çok önemli din alimleri, tarikat...

Kürt vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu Müslümanlığı yaşayan, dini bütün ve misafirperver insanlardır. Ülkemizin doğu kısmında çok önemli din alimleri, tarikat şeyhleri yetişmiş ve doğudan çıkan bu manevi münevverler tüm Türkiye’yi irşad etmişlerdir. Hatta bazılarının ünü dünya’ya yayılmış ve dünyada ki Müslümanların yollarına ışık tutmuşlardır. Bu manevi önderlerin hepsi devletine, milletine sonsuz bir sevgi ve saygı ile bağlıdırlar. Dolayısı ile onların irşad ettiği, rehberlik yaptığı insanlarda bu şekildedirler.

Cumhuriyet tarihimizde ülkemizin doğu kısmının ihmal edildiği doğrudur. Kalkınma hamleleri her nedense doğu’ya pek uğramamıştır. Bölgede ki feodal sistem devam ettiği ve devlet bunu desteklediği için doğuda devlete karşı pek bir hareketlenmede olmamıştır. Fakat süreç bu şekilde ilerlerken milli ve manevi değerleri hiçe sayan Marksist bir örgüt olan PKK’nın ortaya çıkışı ile işin şekli değişmiştir. Feodal sisteme de yaptığı kanlı eylemler ve adam kaçırmalar ile bir şekilde diş geçirmeye çalışan bu örgüt, yaydığı Marksist ve ateist ideoloji ile yeni yetişen Kürt gençlerinin – özellikle üniversiteye gitmişlerin – aklını çelmeyi başarmıştır.

***

Yıllardır söylediğimiz şeyin doğruluk sağlamasını yukarıda yazdığımız satırlar üzerinden yapmak mümkün. Kürtlerin siyasal temsilinin bir şekilde Marksist, ateist ve seküler kesimin eline geçmesi ile Türkiye deki toplumsal barış çabaları sekteye uğramıştır.

Bunun ilk sebebi Kürtlerin siyasal temsilcisi olan parti ve siyasilerin, Kürtlerin öz dinamikleri olan manevi değerlerin aksine bir siyasal çizgiyi takip etmesidir. Toplumsal uzlaşının temel malzemesi olan Müslüman ortak kimliğinin yerine başka değerlerin ikame edilmesi Kürt vatandaşlarımız ile oy verdiği siyasi görüş arasındaki makası iyice açmıştır. Buna halk üzerinde yapılan baskı ve tehdit de eklenince uzun yıllar boyunca Kürt halkının talebi olmayan şeyler sanki onun talebiymiş gibi yansıtılarak bir çözümsüzlük ortamı oluşturulmuş ve bundan beslenilmiştir.

Hiç şüphesiz bu siyasal hareket ve temsilcileri Kürt vatandaşlarımızı ve onların öz değerlerini değil, bölücü terör örgütü olan PKK'nın sözcülüğünü ve temsilciliğini yapmıştır ve yapmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar