Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova'dan ABD'ye çağrı: Manüple etmeyi bırak

Helsinki’de gerçekleşen Putin-Trump zirvesinde, Putin tarafından yapıldığı iddia edilen silahsızlanma meseleleriyle ilgili medyada yayınlanan belgelerle ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ABD'ye veryansın etti.

Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova'dan ABD'ye çağrı: Manüple etmeyi bırak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Putin ve Trump arasındaki görüşmelerin basına sızdırılması üzerine, “ABD gizli belgeleri manipüle etmeyi bırakmalı” dedi.
Zaharova Helsinki’de gerçekleşen zirvede, Putin tarafından yapıldığı iddia edilen silahsızlanma meseleleriyle ilgili medyada yayınlanan belgeler hakkında ABD’yi suçlu buldu. Zaharova, "ABD, uygun davranışlar ve uluslararası hukuka saygıyı başka ülkelerde aramadan önce kendisi örnek olabilir ve gizli belgelerden ve toplantılardan sızıntılar yapılmasını engelleyebilir" diyerek, ABD yetkililerini suçladı. Zaharova bu tür ifşalar için, “Amerikan tarafında düzenli olarak, ayda bir kez meydana geliyor” dedi ve ekledi: “Eğer ABD’de Başkanlık görüşmelerinin içeriği bile gizli tutulamıyorsa, ABD seçimlerinde Rusya tarafından ne tür bir müdahaleye maruz kalabilir?”
Geçtiğimiz Salı günü ABD basını, gizli belgelerde sızdırıldığı iddia edilen bir belgeye atıfta bulunarak, Vladimir Putin’in Donald Trump ile Helsinki’deki bir toplantıda yaptığı görüşmede, silahsızlanma ve silah kontrolü alanında birçok gizli somut girişimde bulunduğunu bildirmişti.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi