Özbekistan’dan 5.7 trilyon dolarlık mineral hammadde rezervi

Özbekistan Jeoloji Komitesi Başkanı Birinci Yardımcısı Azam Kadirhocayev, basına yaptığı açıklamasında altın, uranyum, bakır, potasyum tuzu, kaolin ve fosforit rezervlerinde 5.7 trilyon dolar ile Özbekistan’ın dünyada ilk 10’a girdiğini belirtti.

Özbekistan’dan 5.7 trilyon dolarlık mineral hammadde rezervi

Özbekistan Jeoloji Komitesi Başkanı Birinci Yardımcısı Azam Kadirhocayev, Özbekistan’ın mineral hammadde potansiyelinin 5.7 trilyon dolar olduğunu açıkladı.
Özbekistan Jeoloji Komitesi Başkanı Birinci Yardımcısı Azam Kadirhocayev, basına yaptığı açıklamasında altın, uranyum, bakır, potasyum tuzu, kaolin ve fosforit rezervlerinde Özbekistan’ın dünyada ilk 10’a girdiğini belirtti. Kadirhocayev, Özbekistan’ın altın ve nükleer güç santrallerinin yakıt olarak kullandığı uranyum üretiminde dünyada başta gelen ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.
Son dönemde ülkede Rusya, Türkiye, Çin, Azerbaycan, Güney Kore ve İngiltere şirketleri tarafından jeolojik araştırmalara ilginin artığını belirten Azam Kadirhocayev, Türk şirketlerinin nadir toprak metalleri ve altın, Rus şirketlerinin altın ve bakır, Kore şirketlerinin ise altın ve volfram arama ve araştırma projeleri kapsamında çalışmalar yaptığını kaydetti.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü
Darbe mi yoksa darbe bahane mi? Darbe mi yoksa darbe bahane mi?
GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE!
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı