AB'den, terör saldırılarına karşı askeri operasyon için 10 milyar euro

Terör saldırıları, çatışmalar ve istikrarsızlıklardan kurtulmak isteyen Avrupa Birliği kesenin ağzını açıyor. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, Avrupa Birliği tarafından barışın sağlanması için yapılacak askeri operasyonlara 10 milyar euro’luk bir fonun oluşturulmasını talep etti.

AB'den, terör saldırılarına karşı askeri operasyon için 10 milyar euro

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, Avrupa Birliği tarafından barışın sağlanması için yapılacak askeri operasyonlara 10 milyar euro’luk bir fonun oluşturulmasını talep etti.
Terör saldırıları, çatışmalar ve istikrarsızlıklardan kurtulmak isteyen Avrupa Birliği kesenin ağzını açıyor. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Birliği tarafından barışın sağlanması üzere tatbik edilecek askeri operasyonlara 10 milyar euro’luk bir fonun oluşturulmasını talep etti. Mogherini fon oluşturma sebebinin terörist saldırıları, Avrupa sınırları etrafındaki savaşları istikrarsızlıkları, Rusya ile gerginlikler ve ABD Başkanı Trump tarafından uygulanan politikanın öngörülemez oluşu olduğunu açıkladı. “Dünya zor zamanlardan geçiyor ve Avrupa Birliği’nin dünya sahnesinde önemli bir rol oynaması isteniyor” diyen Mogherini Avrupa’nın stratejik özerkliğini güçlendirmesinin önemini vurguladı.
Barış operasyonlarının gerçekleşmesi üzere üye devletlerin katkılarıyla 10,5 milyar euro değerinde “Avrupa Barış Tesisi” adı altında bir fon kurulmasını talep eden Mogherini, 2021 ile 2027 yılları arasında, Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (CSDP) kapsamında askeri misyonların ve operasyonların güçlendirilmesini hedefliyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü
Darbe mi yoksa darbe bahane mi? Darbe mi yoksa darbe bahane mi?
GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE!
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı