Yusuf Ziya Cömert Karar Gazetesi

Susunca patlarsın

Siyasetçi konuşarak gündem oluşturur, gündem değiştirir, hamle yapar, manevra yapar, dikkat çeker, dikkat dağıtır... Boyuna konuşur, bizler de bak şöyle dedi, muğlak konuştu, acaba ne demek istedi, bu...

28 Ekim 2022 | 113 okunma

Siyasetçi konuşarak gündem oluşturur, gündem değiştirir, hamle yapar, manevra yapar, dikkat çeker, dikkat dağıtır...

Boyuna konuşur, bizler de bak şöyle dedi, muğlak konuştu, acaba ne demek istedi, bu konuşmayı nasıl okumak lazım, şöyle okumak lazım, böyle okumak lazım ya da çok net konuştu, çok kararlı, kesin, yüzde yüz gibi ifadelerle başlayan cümleler kurarak onların siyasetlerini yorumlamaya çabalarız.

İsabet ettiğimiz durumları not ederiz ve ‘ben demiştim’ diye altını çizeriz. Yanılmalarımızı ya unuturuz ya da aslında ben yanılmadım, o yanlış yaptı, o sözden benim dediğimden başka bir anlam çıkmaz gibi bir mugalatayla bizden başka herkesin yanılma ihtimali olduğunu ispata çalışırız.

Siyasetçileri kendi beyanlarının da beyanları hakkında yapılan yorumların da pek bağlamadığı durumlarla sık sık karşılaşırız.

Süleyman Demirel’den kalma “Dün dündür bugün bugündür” mottosu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar bütün siyasetçiler için geçerlidir.

Siyasetçi çoğu zaman izah veya tevil külfetine bile katlanmaz, o vazifeyi taraftarlarına...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Endişeye mahal var 15 Mayıs 2024 | 297 Okunma CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 274 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 179 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 103 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 73 Okunma