Yavuz Selim Demirağ Yeniçağ Gazetesi

Operasyon Valkyre (1)

Gaziantep'in Nizip İlçesinin Gevence Köyünde doğan Ahmet Özkılıç 6 kardeşten biri... Çiftçi ailenin oğlu ilkokulu köyünde, ortaokulu ilçede yatılı okumuş. Sonra Kuleli Askeri Lisesi, Kara...

22 Mart 2018 | 1.016 okunma

Gaziantep'in Nizip İlçesinin Gevence Köyünde doğan Ahmet Özkılıç 6 kardeşten biri... Çiftçi ailenin oğlu ilkokulu köyünde, ortaokulu ilçede yatılı okumuş. Sonra Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu... En zor sınıf tankçılık... Bir çok ödülü var. Yurdun en zor yerlerinde görev yapmış. 10 yaşından beri devletin okullarında yatılı okuyan Ahmet, dişi-tırnağı ile çalışmış. Çalına sorularla bir yerlere gelme yok. Nitekim kurmay yapılmıyor. Onurlu bir Türk subayı. Entellektüel boyutu kendi adıma beni çok etkiledi. Yıllar önce ilgi ile izlediğim "Operasyon Valkyre" filmini Ahmet'in uyarısı ile yeniden seyrettim. Analizlerine bayıldım. Sincan Cezaevi'nden bana ulaşan mektubu paylaşırken, 15 Temmuz darbesine bakış açınızın mutlaka değişeceğine inanıyorum:

***

Merhabalar,

Size, 02 ve 13 Kasım 2017 tarihinde Beyaz TV'de iki kez yayınlanan "Operasyon; Valkyre" filminin özetini, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadığım olayları ve sonrasında da yaşadığım olaylarla bu filmde geçen olaylar arasındaki benzerlikleri anlatacağım.

Alman Ordusu 2. Dünya Savası'nda iken Almanya içerisinde çıkabilecek herhangi bir toplumsal olaya müdahale etmek için yedek ordu kurulur ve bu yedek ordunun nerede, nasıl kullanılacağını gösteren bir plan hazırlanır. Plan dönemin Başbakanı Führer Adolf Hitler tarafından imzalanıp onaylanarak askeri birliklere gönderilir. Askeri birlikler bu planla ilgili de eğitim yaparlar. İşte bu planın adı Valkyre Planı'dır ve Türkiye'de toplumsal olaylarda uygulanan KOKTOD Planı'nın benzeridir. Almanya'da 1'i emekli general olmak üzere 4 sivil ve 1 grup askeri personel Hitleri öldürüp yönetimi ele almaya karar verirler. Bir plan yaparlar ve bu planda askeri birlikleri harekete geçirmek için Valkyre Planı'nı devreye sokmaya karar verirler. Bunun içinde darbenin ismini Valkyre Operasyonu koyarlar. Darbe planına göre Kurt İni'nde bulunan Hitler'e toplantı esnasında bombalı suikast düzenlenecek, Hitler ölünce "Şehirlerde toplumsal olaylar, isyanlar veya terör faaliyetleri baş gösterdi" diyerek , Valkyre Planı devreye sokulup Silahlı Kuvvetler emir-komuta zinciri kullanılarak "Tüm devlet kurumlarının emniyeti alınıyor" görüntüsüyle kurumlar işgal edilecek ve böylece Almanya'daki tüm kurumların yönetimi darbecilerin eline geçmiş olacak.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 519 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 284 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 281 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 412 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 334 Okunma