Tamer Korkmaz Yeni Şafak Gazetesi

Koalisyon alternatiflerini tartışırken, Bilderberg toplantısı arada kaynamasın!

Filmi birkaç hafta geriye saralım: “Koalisyon çok yararlı olacaktır” diyen kimdi? Küresel baronların mutemet adamı Kemal Derviş! Biraz daha geriye gidelim: Mart ayı sonunda Kemal Kılıçdaroğlu ile...

16 Haziran 2015 | 303 okunma

Filmi birkaç hafta geriye saralım: “Koalisyon çok yararlı olacaktır” diyen kimdi? Küresel baronların mutemet adamı Kemal Derviş! Biraz daha geriye gidelim: Mart ayı sonunda Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Kemal Derviş “CHP iktidara gelirse dışarıdan bakan olabileceğini” söylemişti.
Sadece bu fotoğraf bile, HDP Projesi'ni inşa eden Batı'daki güç odağının, “senaryosuna ne denli güvendiğini, neticeden ne kadar emin olduğunu” gösteriyordu! İçerideki kontra örgütlerine “barajı yıkmaya tesir edecek” şekilde bombaları patlattırmak da hesaba dâhildi.
*
Koalisyon alternatiflerinin kıyasıya tartışıldığı günlerdeyiz.
*
“Yılanla aynı torbaya girmeyiz” diyen MHP'nin HDP ile hiçbir formülde yan yana gelmeyeceği görülüyor. Bu durum, CHP'nin lokomotiflik edebileceği bir koalisyon şıkkını devre dışı bırakıyor. Buradan da, AK Parti'siz bir koalisyon kurulamayacağı sonucu çıkıyor.
*
AK Parti'yi CHP ile koalisyona “iteklemek” isteyenlerin sahne almaları işte bu tablodan dolayıdır.
Böylesi bir koalisyonda, Kılıçdaroğlu'na kılavuzluk yapması kuvvetle muhtemel olan “IMF Yoldaşı” Kemal Derviş'i “kimlerin bakan olarak görmek isteyeceği” aşikârdır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar? 17 Mayıs 2024 | 775 Okunma Kompradorların “Ekrem ile Özgür” hesabı? 15 Mayıs 2024 | 768 Okunma Abidin’den kalan pek manidar “fırça” izleri... 14 Mayıs 2024 | 607 Okunma George Kavala ile Osman Soros! 10 Mayıs 2024 | 1.033 Okunma Uluslararası doğrudan yatırımları çekmek 09 Mayıs 2024 | 441 Okunma